/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kovács Sándor startra kész

Kovács Sándor a gépben várakozik a startra

Ahogyan már korábbi cikkünkben beszámoltunk, sokszoros championunk, Kovács Sándor nagy visszatérésre készül, 12 év szünet után ismét nyeregbe száll és zsoké státuszban folytatja pályafutását. Rengeteg fogyás és edzés után két nappal a verseny előtt ismét megkérdeztük, hogy miként vélekedik a hétvégéről.

Nagyon sokat fogytál, remek kondiban vagy, hogy megy a felkészülés? Hogy bírod?

Eddig minden a tervek szerint alakul, de azért a verseny előtti utolsó napokban sem engedhetem el magam.

Öt lovat lovagolsz rögtön az első napon, nem hagytál magadnak túl sok „egérutat”, van valamilyen kitűzött célod?

Igen öt lovat kaptam, a cél természetesen minden alkalommal a győzelem. Igyekszem minden versenyben a maximumot nyújtani, legalábbis szeretném a legtöbbet kihozni a lovaimból, de persze rajtuk is sok múlik majd. Szeretnék legalább egy versenyt nyerni.

Kovács Sándor National Flirt nyergében a Buccaneer Díj győzelem után

Milyen esélyekkel indulsz?

Több lovam is tippelve van, vannak jobb esélyek, de persze sok minden múlik az ellenfeleken is. Amorózó például még nem futott, egy elég nagy termetű ló, aki jól mozog munkában és úgy tűnik felkészült első versenyére, de elképzelhető, hogy szüksége lesz még a tapasztalatszerzésre, mielőtt a maximumot nyújtja. A VII. futamban Báthory-val indulok, ő egy nagyon jó képességű ló, szerencsére minden rendben ment a felkészülése során is, hála Istennek úgy tűnik a sérüléséből is teljesen felgyógyult. Már korábbi versenyeiben is jól szerepelt, így talán tőle várom a legtöbbet a hétvégén.

Hogy állsz a kilókkal? Vállaltál egy kifejezetten alacsony súlyt is az utolsó futamban.

Igen, Wonderful esetében 60,5 kilógrammal kell majd mázsálnom, így vasárnap reggelig még 1,5 kilótól kell megszabadulnom. Úgy érzem menni fog.

Lelkileg hogy viseled?

Köszönöm, jól érzem magam, fitten, energikusan várom a hétvégét.

Kitartást az utolsó napokra! Vasárnap találkozunk!

Varga Áron

fotók: Seipert Judit

SHARE THIS