/ by /   E-Turf Magazin, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Kovács Sándor ismét nyeregben!

A három legenda egy képen Rodrigó (3) és Kovács Sándor győzelme a 2003-as Buccaneer Díjban 2. helyen Yellowstone (7) Kállai Pállal, a 3. helyen pedig Woody Bathwick (6) és Varga Zoltán

Az elmúlt évtized egyik legnagyobb zsokélegendája, Kovács Sándor ismét visszatér a nyeregbe! A meglepő hír néhány napja jutott el hozzánk, miszerint a sokszoros champion ismét zsoké licencet kért. A nem mindennapi visszatérésről kérdeztük a Mestert.

Hogy jött az ötlet, hogy újra nyeregbe szállj?

Ez egy elég összetett kérdés, hiszen sok minden történt mostanában, ami miatt elhatároztam magam. Először is probléma a lovasok hiánya, emellett pedig néhány lovam esetében szerettem volna verseny közben is megbizonyosodni róla, hogy miért nem teljesítenek úgy ahogyan szeretném. Emellett úgy gondoltam ez új kihívás nekem, néha a mázsaházban azon kaptam magam, hogy kissé unatkozom, ezért elhatároztam, hogy megpróbálom újra.

Ez egy rendkívül nehéz feladat, hiszen trénerként és édesapaként egészen más ritmusban élsz, mint amikor még aktívan lovagoltál, ezért természetes, hogy sikerült felszedned pár kilót, mióta nem versenyzel. Megengeded, hogy megkérdezzem, hogy hány kiló voltál mikor elhatároztad, hogy újra nyeregbe szállsz?

Egészen pontosan 76 kiló és 70 dkg.

Ez egy egészséges férfi súlya, de mint tudják az olvasók a zsokék egészen más dimenzióban élik mindennapjaikat a kilógrammok tekintetében, a 76-77 kg bizony soknak számít a lovas világban.
Rendkívül nehéz lehet. Le a kalappal, hogy megpróbálod! Hogy haladsz? Messze van a kitűzött cél?

Eddig 10,5 kg-ot adtam le, nagyjából 65 kg lehetek most, reményeim szerint még sikerül megszabadulnom néhánytól, a végső cél a 60-61 kg. Nem szeretném, hogy rámenjen az egészségem, egyelőre úgy érzem ez még megvalósítható.

Mi a módszered?

Az az igazság, hogy nem könnyű feladat ennyi súlytól megszabadulni. Eddig jól megy, de nem mondanám, hogy egyszerű volt eddig eljutni. Természetesen minden nap lovagolok, trénerként is rendszeresen felültem persze, de a gyors munkákat most sokkal szívesebben vállalom, nagy teher mellett nem akartam megterhelni a lovaimat. Hetente többször járok kickboxolni ifj. Iglódi Jánoshoz, az edzésein sok gyakorlat szól a súlycsökkentésről és persze az állóképesség javításáról is. Emellett Veresegyházán rendszeresen úszunk és szaunázunk Leszkovszki Csaba barátommal aki nélkül szintén nem menne, hiszen rendkívül megterhelő egyedül gubbasztani a forró szaunában, így viszont egymást segítjük át a nehézségeken. Természetesen az étkezésemre is nagyon figyelek, a feleségem Kovács-Bakos Szilvia állítja össze a napi diétás menüt, az ő segítsége legalább annyira fontos, mint az edzéstervek.

 

Mikorra tervezed az első lovaglást?

Ha minden jól megy az első hétvégén már szeretnék nyeregbe szállni, már csak az engedélyekre várok, illetve attól a maradék néhány kilótól kell még megszabadulnom.

További sikeres felkészülést! Találkozunk március 31-én a Galopp Kapunyitón.

Varga Áron

fotók: Seipert Judit és Facebook

SHARE THIS