/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mocsinka Vivien ismét Magyarországon lovagol

Mocsinka Vivien 2016 utánpótlás lovas championja

Hazánk tehetséges zsokéjelöltje, Mocsinka Vivien visszatért Magyarországra és reményeink szerint ott folytatja, ahol abbahagyta. A fiatal, még engedményes lovast utoljára 2016-ban láthattuk lovagolni a Kincsem Parkban, agilis, rámenős stílusával a közönség egyik kedvencévé nőtte ki magát, utolsó aktív évében 11 győztest lovagolt, ráadásul a 2016-os utánpótlás champion címet is megszerezte. Vivien Kovács Sándor istállójában sokat fejlődött, mestere bőven ellátta tehetséges lovakkal, de egy-két nehezebb lovaglással is sikeresen megbirkózott. Emellett persze más trénerek is meglátták a könnyű terhű, ügyes lovasban a lehetőséget, így több istállóban kapott versenylovaglási lehetőséget, melyek közül a legtöbbel élni is tudott. A sikerek ellenére Vivien úgy döntött külföldön folytatja, Angliába költött, ahol munkalovasként dolgozott két évig, a közelmúltban költözött vissza Magyarországra.

Mikor jöttél haza?

Január 14-én érkeztem haza és február 1-én kezdtem Kovács-Bakos Szilvia istállójában.

Merre jártál? Kiknél lovagoltál?

Fej-fej munka Angliában Santorini Sun (kék sapka, Mocsinka Vivien) és Jersey Breeze (fekete sapka, Tisza Roland)

Először Angliában dolgoztam Mick Channonnál közel egy évet, utána pedig átmentünk Írországba, Luke Comer istállójához ahol több, mint 8 hónapot dolgoztam.

Milyenek voltak a kinti lehetőségek? Hányat kellett lovagolnod egy nap?

Angliában változó volt, szezonban 3-4 lotot kaptunk, de télen mikor elkezdődtek a csikó belovaglások volt akár 5-7 lovaglásunk is.  Írországban pedig átlagosan 6-7 lot volt a napi kvóta.

Galopp munka Mocsinka Vivien vezet a csikóknak erős pej lován, mellette éppen támad a sárga csikóval Varga Zoltán

A hét lot már igencsak megterhelő lehetett. Hogy bírtad?

Eleinte megterhelő volt, de idővel természetesen erősödtem, meg ott teljesen más volt a munkamenet mint itthon, kint kéthetente volt egy szabadnapunk a vasárnap, és minden délután vissza kellett mennünk.

Milyen lovaid voltak? Ültél komoly klasszist?

Angliában szinte mindennap cserélgették a lovakat, ez abban az istállóban bevett szokás volt, de volt szerencsém jó pár alkalommal ülni Opal Tiaran (Lanwades Stud Stakes, Group 2 győztes), aki az istálló legjobb lova volt.

És milyennek láttad Írországot? Inkàbb úgy kérdezem hogy hol érezted jobban magad?

Angliában sokkal jobban éreztem magam. Viszont mindkét ország jó volt tapasztalat szerzés szempontjából.

Mi hozott haza? Honvágy, vagy csak meguntad már a kinti életet?

A Honvágy, hiányzott már a család meg a barátok is, meg persze a versenyzés is.

Kint erre nem nagyon adnak lehetőséget, vagy próbáltál licencet kérni?

Írországban lett volna rá lehetőség, viszont amikor felajánlották, akkor már tudtuk hogy jövünk haza, így elutasítottuk.

Szükség van a jó lovasokra, itthon biztosan kapsz most is sok jó esélyt, hogy bizonyíts. Már első nap is ki vagy lovasítva, a  mérföldes Nyeretlenben Slafrok, míg a Hóvirág Hendikepben Sámánkő nyergében kaptál lehetőséget. Van valami konkrét kitűzött célod a szezonban?

Konkrét kitűzött célom nincs, viszont nagyon motivált vagyok, a lehető legjobban szeretnék teljesíteni, és remélem ennek meg is lesz az eredménye.

További sikeres felkészülést! Találkozunk a vasárnapi kapunyitón!

Varga Áron

SHARE THIS