/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Remek hangulat a galopp kapunyitón

9 izgalmas futam, nagy visszatérések, hatalmas nézőszám, szép idő és remek hangulat mellett zajlott 2019- első galoppverseny napja.

A napi főversennyel, azaz a Megnyitó Versennyel kezdődött a versenynap, ahol a favorit Blokád könnyed győzelemmel tette le ismét névjegyét. Lovasa, Jaroslav Línek ráadásul két futammal később az Ibolya Hendikepben is sikerrel járt, ott Rebelliously társaként duplázott.

A versenynap sztárja, a sokszoros champion zsoké, Stanislav Georgiev, aki mesterhármast lovagolt, Georges Song, Franko és Morita Menantie színeiben.

Kiváló szerepléssel az új istállóba került Tiltott Gyümölcs is hazaért a mérföldes Nyeretlenek Versenyében. A szépséges sárga már tavaly is remekül versenyzett, ezúttal viszont már senki sem állhatott elé, ifj. Fejes Lajos hathatós segítségével könnyedén arattak babért.

A Royal Horse – Tavaszi Hendikepben egy másik győzelem régi várományosa, Rose Fire (Kriskó Norbert) is végre sikerrel járt, a hűséges kanca szinte minden versenyében formát futott, eddig talán csak a szerencse kerülte el, ma viszont minden összejött.

Kiemelkedő napot zártak visszatérő lovasaink is, Suták Csenge mindössze hat hónappal gyermekáldása után már a nyitónapon begyűjtött egy első helyet, Regölő nyergében. Dicséret illeti továbbá Kovács Sándort is, aki 12 évvel utolsó versenylovaglása után már visszatérése első napján is küzdelemben volt a győzelemért, Amorózóval bronz- Báthory-val pedig ezüstérmet szereztek.

Hazai méneseink is szépen teljesítettek, a nap győztese a Telivér Farm Kft. akik Blokádnak, Tiltott Gyümölcsnek és Almarózsának (Drexler Virginia) köszönhetően tripláztak.

Varga Áron

SHARE THIS