/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika: ez történt a múlt héten

Az év 13. hete sokak számára hozott szerencsét a Kincsem+ játékban, de különösen az a hazai fogadó örülhetett, aki a pénteki futam során egy 8.143.140 forintot érő szelvényt szorongatott a kezében.  A hét különleges eseménye is a péntekhez köthető, amikor egy ritkán látható holtverseny született az ötödik helyre, így összesen hat ló került be az első öt helyre és ennek megfelelően többen juthattak nyereményhez is. Az 1-es és 2-es számok domináltak a hónap végén, míg a 8-as eltűnt a nyerő szelvényekről, de a 14-es sem szerepelt túl jól.

A fogadók barátja: a tracking rendszer

Az év első péntek esti ügetőversenye favorit győzelmet hozott, amikor Angel of Attack nevéhez hűen ellenállhatatlan támadást intézett a vezető lovak ellen és végül fölényesen győzött a 2100 méteres távon. A lovifogadas.hu oldalon követhető élő közvetítésben érdemes volt figyelni a képernyő alsó részén található interaktív kijelzőt, hiszen Vincennes pályáján működik a világ egyik legkorszerűbb lóverseny tracking rendszere, amely folyamatosan mutatja a lovak helyzetét. Ezzel a szolgáltatással a játékosok pillanatról-pillanatra tudják, hogy állnak a megjátszott lovak a versenyben, így az izgalom végig garantált.

Stephane Pasquier a Kincsem+ specialista

Kedden és csütörtökön egyaránt galopp síkversenyek alkották a Kincsem+ futam mezőnyét, és ilyenkor vannak olyan kulcsfigurák, akikre érdemes külön figyelmet fordítani. Ilyen Stephane Pasquier is, aki először egy 2000 méteres versenyben a top súllyal versenyző Sayann nyergében – kihasználva a kezdeti lassabb tempót – úgy megszökött a többiektől, hogy a végén már senki nem tudta utolérni. A francia sztárzsoké ezután csütörtökön Chantilly-ban mutatta meg, mitől is tartják sokan mesterlovasnak, hiszen a kevésbé esélyesnek tartott Zavrinkával az 1300 méteres futam végén egy káprázatos finis után hozták el a trófeát. Ami a statisztikát illeti, Pasquier eddig 107 Kincsem+ futamban lovagolt , melyből 10-szer győzött, és 47 alkalommal végzett az első öt helyen, ahogy a lovin mondják a Kincsem+ tiketten volt.

Óriási meglepetés a szerdai ügetőn

Ezúttal Marseille adott otthont a Grand National du Trot francia ügető körversenynek, ami rendszerint elképesztően izgalmas befutókat eredményez, annyira kiegyenlítettek a mezőnyök.  A favoritok közül hárman is hibáztak, így kiestek a küzdelemből, és ez megnyitotta az utat a közepes vagy szélső esélyt képviselő fogatok előtt. A 11-6-9-16-5-ös befutási sorrend a hónap második legnagyobb Kincsem+ osztalékát eredményezte: 107 millió forintot ért a telitalálatos szelvény. De akik nem sorrendben találták el az első öt helyezett lovat, azok is egészen biztos, hogy boldogan töltötték ki a nyereményigénylő nyomtatványt a megnyert 978.240 Ft tudatában.

Az 1-es és a 12-es duplázott a héten

Kedden és szombaton egyaránt az 1-es programszámú ló győzött, vagyis a hét során lefutott négy galopp síkversenyéből kétszer ez volt a No. 1. Rajta kívül a 12-es számnak ment jól, hiszen pénteken és vasárnap is ez szerepelt a nyerő tikettek legelején. A 8-as viszont legutóbb március 5-én bukkant fel a nyerő pozícióban, tehát ideje újra megmutatni a magát. A 14-es viszont egyáltalán nem tudott nyerni márciusban, csak néhány „placcra” futotta neki, és ugyan ez a helyzet a 3-assal is. Talán az április majd kedvezőbb lesz számukra.

Stephane Pasquier

SHARE THIS