/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyarok külföldön!

Négy kiváló versenylovunk utazik külföldre a hétvégén, hogy próbára tegye szerencséjét, a “négyesfogat” egy tagja Olaszországban, Pisa-ban fog indulni, hárman pedig Pozsonyban mérik össze tudásukat külföldi ellenfeleikkel.

A Derby évjárat reménységei közül az Álmodó istálló klasszisa, Dante’s Peak a következő, aki külföldön is próbálgatja szárnyait, ő az 1600 méteres Premio 129 Pisa-ban fog indulni. Trénere, Maronka Gábor úgy döntött, lovának a pályát ismerő olasz lovast választ, így Dante’s Peak nyergében Pierantonio Convertino kuporog majd a Listed kategóriás ütközetben. A rangos, nemzetközi szinten is jegyzett nagydíjban komoly csatára számíthatunk majd, hiszen a kiírás szerint 60.500 eurót osztanak majd szét a résztvevők között. Az indulók listája ezen sorok írásakor még igencsak bőséges (86 ló), hiszen az olasz szabályok értelmében egész méneseket neveznek az ottani trénerek. Az azonban már biztosnak tűnik, hogy Dante’s Peak-nek 55 kg-os teher mellett kell majd versenyeznie és a tavalyi eredményei alapján nagy reményekkel vághat majd neki a futamnak.

Dante’s Peak és Salvatore Sulas

A futamokkal kapcsolatos bővebb információk az alábbi linken érhetőek el.

A másik hazai különítmény tagjai a pozsonyi kapunyitón képviselik Magyarországot, valamennyien a II. kategóriába sorolt Jozefa Brecku Emlékversenyben fognak indulni. A mérföldes megmérettetés jelen állás szerint 10 lovat számlál, hazánk színeiben Miroslav Jovanovic büszkeségei, Ace Of Spades (Michal Demo 57 kg) és Thunderstruck (Martin Srnec 59 kg), valamint Maronka Gábor idomítottja, Fireman Sam (Jaroslav Línek 58+1 kg) fog indulni. A nyolc futamos kombinált versenynap hat sík-, és további két akadályversenyt tartalmaz, a menetrend szerint az ötödikben láthatjuk majd a magyar versenyzőket.

Thunderstruck és Jakub Pavlicek 

A futamokkal kapcsolatos bővebb információk az alábbi linken érhetőek el.

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS