/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Sorozatos duplázások a vasárnapi galoppon

Kovács Sándor kirobbanó formában van, hiszen már a nyitónapon is több remekelt, értékes helyezéseket sikerült gyűjtenie, a szezon második versenynapján pedig már a győztesek körében köszönthettük. Ráadásul duplán, hiszen a Döry József Emlékversenyben Used To Be-vel  egy futammal később pedig és az újonc Like The Sea-vel is győzedelmeskedett, így a sokszoros champion 12 év után ott folytatta, ahol abbahagyta.

A visszatérőink közt Suták Csenge is remekelt, a Háromévesek Versenyében Red Treasure-el, a Döri Hendikepben pedig Pókerarccal is sikerrel járt, ezzel már a harmadik elsőség is összejött a szezonban.

A mai napon Bakos Gábor debütálása is pompásan sikerült, az orosházi születésű zsoké duplázással indította a 2019-es évet, az Ódalmandi Hendikepben Upper Rebel-el a napzáró futamban, vagyis a Jobaháza Hendikepben pedig Top L’Ami-val is aranyérmet szerzett. Utóbbit ráadásul a több verseny óta tartó mélypontról sikerült kimozdítania, így nem várt, ugyanakkor kellemes meglepetést okozott legtöbbünknek.

Derby-győztes zsokénknál, Nagy Tamásnál is „megtört a jég”. A remek tavalyi év után most a Sütvénypusztai Hendikep hozta meg az áttörést, ahol gyönyörű finislovaglás után Captain Angrypants-el sikerült felülemelkedniük Pancsoló és Mocsinka Vivien párosán. Dicséret illeti az utóbbi párost is, hiszen ők is mindent megtettek a sikerért, ráadásul Pancsoló eddigi legjobbját futotta az ügyes kezű lovashölggyel.

Stanislav Georgiev és Morita Menantie hatalmas formával idén már másodjára értek haza, ők a napi főversenyben, vagyis a Sütvényi Díjban hozták össze a bravúrt és ha ez még kevés volna, a páros igen könnyedén, fölényes stílusban 0:59,7 másodperces időben pályarekordot futott.

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS