/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Az év első kiemelt versenye, a Káposztásmegyeri Díj

A 2018-as Káposztásmegyeri Díj befutója,  fantasztikus küzdelemben Zwegat (belül, Jakub Pavlicek) másodszor zsebelte be a győzelmet

Mindannyian nagyon vártuk már az év első klasszikusát, a 2 millió forinttal díjazott Káposztásmegyeri Díjat. Nagy öröm számunkra, a hosszú ideje nem látott méretű mezőny, 2014-óta először nyolcan vágnak neki az ütközetnek, mely a nap VIII. futamaként kerül megrendezésre. A IX. futamos versenynapon az első Amatőrverseny Hendikep mellett több Nyeretlenben, a Megyeri Díjban, a Horváth Károly Emlékversenyben, az Igazgatósági Díjban és az Aranyeső Hendikepben kapnak lehetőséget a telivérek.

A Káposztásmegyeri Díj mezőnyében sokszoros klasszikus-nyerőket találunk, a favorizált Capitaine Fregat (ifj. Fejes Lajos) sorozatnyerőként első alkalommal fut a korai nagydíjban, kiválóságához kétség sem fér, hiszen legutóbb a Kállai Pál Emlékverseny-Budapesti Díjban szerzett elsőséget. Esetében egy kérdés merül fel, topot tud-e futni már elsőre?

2-essel indul a hűséges Báthory (Kovács Sándor), aki 2014-ben már meghódította ezt a klasszikust. Remek verseny van a lábában, idei bemutatkozásakor mindössze háromnegyed hosszal maradt el Morita Menantie mögött, itt pedig a plusz 200 méter is nagyban segíti a hétévest.

A fiatal lovak közt Cirfandli (Bakos Gábor) mutat kiváló formákat, hiszen itthon háromszor is sikerrel járt, majd Milánóban még tavaly novemberben ért el bronzérmes helyet egy Listed kategóriás versenyben.

Az ESDE istálló klasszisa Duce (Stanislav Georgiev) is jelen lesz, ő a Magyar Turf második tippje. A félelmetes sebességéről ismert mén 900-1400 méterig gyakorlatilag bármire képes lehet, formatartása tankönyvbe illő, 72,5-es számát ötször ismételte meg tavaly.

Zala Csaba idomítottja a szépséges Bíborhajnal (Nagy Tamás) 2018 végén két kiemelt versenyben is a legjobbakkal meccselt, dobogós helyeket sikerült gyűjtenie, esetében a rövidebb táv okozhat nehézséget.

Nyelvtörő (Paizs Gábor) idei első versenyében pénzért futott, mégis elmaradt a tőle elvárt teljesítménytől, itt lehetőséget kap a korrigálásra, legjobb számaival mindenképpen számít.

Wizardess (Jozef Parigál) tavaly mindössze egy fejhosszal kapott ki Zwegattól ezúttal megpróbálhat revansot venni az ellenfeleken, kedvező beállítása mellett erre jó esélye van.

Beauchamp Opal (Michal Demo) idén Blokáddal került küzdelembe a Megnyitó Versenyben és mindössze háromnegyed hosszal kapott ki, a jó évkezdés után nem lenne meglepetés a további javulása, mellyel akár a favoritokat is meglepheti.

A versenynap a szokott idő szerint 14:00-kor kezdődik, minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a Kincsem Park.

Varga Áron

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS