/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Negyedik visszatérőnk Pap Gabriella

Speedtest repül a cél felé, nyergében Pap Gabriella

A 2019-es szezon már negyedik visszatérőnkkel örvendezteti meg a magyar galopp sportot, a hétévégén kiváló amatőrlovaunk, Pap Gabriella is visszatér a nyeregbe. Gabi már megannyi amatőrversenyben, több alkalommal nemzetközi szinten is képviselte hazánkat. Általában férje, Csupor Ferenc istállójában igyekszik helyt állni, a Tatai Team oszlopos tagjaként munkában és versenyben is rendszeresen lovagol, ugyanakkor könnyű terhe révén több idomár is kitüntette már bizalmával, melyet legtöbbször igyekezett is meghálálni.

Gabi második gyermekük születése miatt hagyta ki a 2018-as szezont, gyönyörű kislányának, Szófiának 2018. július 31-én adott életet. Azóta a kis hölgy már maga is rendszeres látogató a galoppon, persze csak mint néző, vasárnap viszont egy futam erejéig nélkülöznie kell majd édesanyját, hiszen Pap Gabi ismét lovagol, az év első Amatőrverseny Hendikepjében. A 8 lovas társaságban a hároméves Macaron-t fogja ülni top súly mellett, de még a 68 kg ellenére is az esélyesek közt tekintünk a párosra. Macaron jobbak között is bizonyított már, a jelenlegi V. osztályban pedig korrigálhatja tavalyi halványabb év végi eredményeit.

A Nemzetközi Amatőrkupa Hendikep után a győztesek körében lelkes csapatával Speedtest, nyergében Pap Gabriella

Gabit is megkerestük, hogyan vélekedik a visszatérésről.

A szülés után természetes, hogy kihagytál egy hosszabb időszakot, hiszen a kislányod lekötötte minden idődet, mikor ültél vissza először?

Télen ültem először nyeregbe. A jobb idők óta pedig rendszeresen lovagolok napi szinten, 2-3 lot-ot, igyekszem újra visszakerülni a vérkeringésbe.

Hogy megy a felkészülés?

Eddig minden rendben, bár tegnap jól összetörtem magam munka során. A lovam megijedt valamitől, bakozott párat engem pedig annyira hirtelen ért a dolog, hogy nem tudtam kivédekezni és végül leestem.

Ugye nem lett komoly bajod?

Szerencsére semmi komoly, lett egy jó nagy seb a lábamon, de túlélem.

Díjátadáson Nemzetközi Amatőrkupa Hendikep után, a győztes Speedtest és Pap Gabriella

Milyennek látod az esélyeid Macaronnal?

Szeretem a hosszú távú versenyeket, sokkal inkább, mint a sprinteket, ahol csak menni kell, amíg véget nem ér a verseny. Ehhez képest itt 1900 méteren bőven lesz lehetőségem, hogy megfelelően beosszam a lovam, egy ilyen versenyben szerintem ez nagyon sokat fog számítani. Türelmes vagyok, szerencsére verseny közben is, így ezt a fegyvertényt próbálom meg kihasználni. Egy kicsit izgulok, de várakozással telve készülök a hétvégére.

További sikeres felkészülést! Vasárnap találkozunk a 3. galopp napon!

Varga Áron

fotók: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS