/ by /   A nap híre, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cirfandli a Káposztásmegyeri Díj sztárja

Cirfandli és Bakos Gábor a parádén

Ismét eltelt egy versenynap, ahol a favoritok játszottak főszerepet, gyakorlatilag az összes versenyben. A nap nyitófutamában az itthon újoncnak számító Amoreena (Michal Demo) nagyon meggyőző volt, igen könnyedén utasították maguk mögé a mezőnyt.

Hosszú kihagyás után hatalmas stílusban gyakorlatilag felőrölte a mezőnyt a szépséges Royal Silver Moon a Megyeri Díjban, nyergében Paizs Gáborral. Jó volt látni Pető mestert ismét a győztesek körében, aki kitörő örömmel fogadta kedvence futását.

Színtiszta papírforma érvényesült a nap harmadik futamában, a négyéves Wasmy (ifj Kozma Istvánnal) látványos stílusban, könnyedén sikerült megszerezniük az elsőséget

A Horváth Károly Emlékverseny Hendikepben kellemes meglepetést okozott Morgenstern, aki kis súlyát kihasználva pont a célban kapta el a favorizált Dynamo-t és a szintén játszott Bírónőt (Suták Csenge).

Már pályafutása első versenyében elveszítette nyeretlenségét a magyar tenyésztésű She’s Mine (Kovács Sándor). Kovács-Bakos Szilvia idomítottja nem rég került az istállóba, későn érő típusként, kétévesen nem sikerült bemutatni, ezúttal viszont sikerült bizonyítania.

duce-cirfandlinet
amoreenanet
cirfandlinet
morgensternnet
niradonet
rosefirenet
royalsilvermoonnet
wasmynet

A nap 6. futamában az Igazgatósági Díj mezőnye feszült egymásnak, az ötlovas társaságból Rose Fire-nek sikerült kiemelkednie és immáron másodszor is győzelemmel jelentkezett, Kriskó Norberttel. A sárga kanca olyan iramot diktált a mezőnynek, mellyel szinte nem is tudtak lépést tartani a többiek, így egészen az utolsó 300 méterig könnyedén tartotta magát. Ekkor érkeztek meg az üldözők, Bubi Pata (Bakos Gábor) és Bigfoot (Nagy Tamás), de végül nem tudták utolérni, így meg kellett elégedniük az érmes helyezésekkel.

Az Amatőrverseny Hendikep-ben Silent Water és Jeles Eszter párosa hozták a kötelezőt, mögöttük az esedékes Bizottság (Drexler Virginia) és a kellemes meglepetést okozó Fjord Rock (Dickinson Judit) küzdöttek a helyezésekért.

Fantasztikus befutót hozott a 2019-es Káposztásmegyeri Díj, az év egyik leglátványosabb versenyében Cirfandli és Duce küzdöttek vállt-vállnak vetve, a célban végül Overdose fiának jött ki szerencsésebben a bólintása. Dicséret illeti a pálya egyik leghűségesebb lovát, Duce-t és Stanislav Georgiev-et, hiszen párosuk mindent beleadva ezúttal is bámulatosan teljesített. Cirfandli és Bakos Gábor pedig igazolták a Rómában mutatott jó formát, a lefutási idejük Tour To Paris rekordját javította meg 1:25,6 – ról 1:25,5 –re.

Igazán látványos befutót láthattunk a nap zárófutamában is, az utolsó 400 méterben alakult ki erős küzdelem, de végül Nirado (Bakos Gábor) begyújtotta a rakétákat, amellyel még a favorit Regölő (Suták Csenge) sem tudott mit kezdeni. Nirado ezzel pályafutása első győzelmét szerezte, lovasa Bakos Gábor is nagy formába lendült, hiszen közös eredményük révén már a napi második sikert könyvelhette el. Hasonlóan remek napot zárt Kriskó Norbert is, aki Morgenstern-nek és Rose Fire-nek köszönhetően szintén két elsőséget gyűjtött a nap során. A tenyésztők közt ezen a hétvégén a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok volt a legjobb, Rose Fire és Cirfandli győzelmével a ménes is duplázott.

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS