/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyarok külföldön!

Esti Fény a 96. Magyar Derby-ben, nyergében Nagy Tamás

Ezen a hétvégén 9 magyar tréningben álló telivér igyekszik képességéről számot adni külföldi megmérettetésen, ráadásul három különböző ország legjobbjaival mérik össze tudásukat.

A 2018-as Év Lova, a 96. Magyar Derby-, a Szent István Díj-, a Kincsem Díj-, és a Magyar St. Leger győztese, Esti Fény (Nagy Tamás) ezúttal pályafutása második külföldi versenyében áll starthoz Németországban, Berlin-Hoppegarten-ben április 21-én 17:20-kor. Hazánk büszkesége a Listed kategóriás Preis von Dahlwitz-ban 25.000 eurós összdíjazásért erős ellenfelekkel fog harcolni, a táv 2000 méter. Esti Fény idehaza már sokszor bizonyított, most egy nagyon rangos csapatba kerül, vélhetően Rolando, Be My Sheriff és Lijian lehetnek a legerősebb konkurensei.

Az indulók listája az alábbi linken elérhető:

https://wettstar-pferdewetten.de/race?id=1528285

Zala Csaba másik idomítottja, a hároméves Enigma is Esti Fénnyel tart Berlini útján, ő egy III. osztályba sorolt hendikepben áll starthoz 1400 méteren, természetesen az ő lovasa is Nagy Tamás lesz. Kíváncsian várjuk szereplésüket, hiszen a fiatal hároméves beállítása igen kedvező, 52 kilójával ő a mezőny legkisebb terhű lova. Start:15:05-kor.

Az indulók listája az alábbi linken elérhető:

https://wettstar-pferdewetten.de/race?id=1528281

Négyen ismét a közeli Pozsonyba látogatnak el, hogy szerencsét próbáljanak a szlovák és cseh lovak ellen, Kovács-Bakos Szilvia a St. Leger 2. helyezettjét, Contesse-t (Miro Abík), valamint az újonc reménységet, Sagana-t (Miro Abík) viszi magával, előbbi 16:00-kor a nap 5. futamában, a Czasa Hendikepben fog futni, II. kategóriában 2000 méteren, 4000 eurós díjazás mellett. A kiegyenlített társaságban sok győzelemre esedékes lovat találunk, komoly ellenfél lehet Fantastic Lacy, Lilfast, Silver Empress és Winterberg is. Remek munkák után áll starthoz a reményteljes Sagana is, aki tavaly győzelemmel mutatkozott be élete első nyeretlen versenyében, később pedig a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben lett harmadik az évjáratelsők mögött. A 13 lovas csapatban „magasan van a léc”, ír, angol és francia importok is szép számmal vannak a startlistán, köztük az Álmodó istálló büszkesége, a háromszoros nyerő, Crushing Power (Jaroslav Línek) is.  A pakonyi különítmény remek háromévese kifejezetten jó versenyekkel kezdte a szezonját, és úgy tűnik nagyon is kedveli a pozsonyi pályát, hiszen ott még egyszer sem sikerült megverni. Érdekes lesz látni, hogyan folytatódik a remek széria, hiszen Jozef Roszival is készült, az ütközetre, ő a Kolozsi Ranch istálló lovát Sweet Anna-t (Martin Srnec) nevezte, aki remekül mozgott a 2018-as szezon végén. Egy biztos, nagyon izgalmas verseny lesz! Start:16:30-kor.

Az indulók listája az alábbi linken elérhető:

http://web.zavodisko.sk/sk/startove-listiny.html

Húsvét hétfőn sem maradunk fontos külföldi szereplések nélkül, hiszen Maronka Gábor komoly lot-al indul a zágrábi versenynapra. Istállója három futamban is érdekelt lesz, La Luka (Jozef Parigál) a 1400 méteren 14.000 kunáért-, Wizardess (Jozef Parigál) mérföldön 14.000 kunáért-, From Bere (Jozef Parigál) pedig egy 1200 méteres sprintben fut majd, hasonló összdíjazás mellett. A pakonyi lovak mellett Bokori Tamás is részt vesz a horvát kitekintésben, istállójából Crime Fighter (Milos Milojevic) fut majd együtt From Bere-el.

Minden versenyzőnek sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS