Tour To Paris Longchamp-ban versenyez

 Tour To Paris győzelme a Tattersalls – Overdose Díjban, nyergében Jaroslav Línek

Mint ahogy arról már korábbi írásunkban beszámoltunk, Tour To Paris Chantilly-ban kezdte meg az idei felkészülést, hiszen a tervek szerint ebben a szezonban Franciaországban fog versenyezni. A kinti bemutatkozó futás előtt új trénere, Pia Brandt igyekezett kiismerni gondozottját, ezért természetesen több hétig kiemelt figyelmet fordított új lova felkészítésére.

Szerencsére a munkák során minden a legnagyobb rendben ment, a tréner asszony és a menedzsment is elégedett az eddig látottakkal, ezért úgy döntöttek, itt az ideje a ló bemutatásának. Mint tudják egy veretlen ló karrierjének egyengetése rendkívül nehéz feladat, hiszen a közönség mindig újabb és újabb győzelmet vár, ezért minden “lépcsőfok megmászásánál” nagyon óvatosnak kell lenni.

A megbeszélések után a menedzsment választása Húsvét hétfőre esett, méghozzá Paris-Longchampra, ahol egy 8 futamos versenynapot rendez a francia szervező. Tour To Paris a  7. futamban lép majd pályára, az I. osztályba sorolt Prix du Gros Caillou-ban 17:35-kor. A verseny kiírása szerint 57 kg-os egál súly mellett versenyeznek majd a négyéves és idősebb telivérek, veretlen lovat ugyan Tour To Paris-n kívül nem találni, ellenben így is komoly riválisokra lehet számítani. A PMU hivatalos tippjei alapján a Listed-nyerő Orbaan, a Group versenyeket is megjárt Viscount Barfield, a friss győzelemmel rendelkező Naif  és az idén szintén nyerő Time To Fly lesznek a legnagyobb ellenfelek. Tour To Paris társa, a kiváló crack lovas Grerory Benoist lesz, akivel reményeink szerint sikerül ott folytatnia, ahol tavaly abbahagyta. Az erős kezéről és kiegyensúlyozottságáról híres lovas sok nagydíj győzelem mellett 2014-ben Prix du Diane-t nyert Avenir Certain-nel, emellett 2015-től az Al Shaqab Racing istálló első lovasa lett. Túl van már 900 elsőségen, célja, hogy a közeljövőben az 1000. győzelmet is begyűjtse.

Tour To Paris futamát és a teljes versenynapot élőben közvetítjük, a versenyre pedig a teljes délutáni kínálat mellett fogadások is köthetők!

A futamról bővebben az alábbi linkre kattintva informálódhatnak.

Sok sikert Tour To Paris!

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS