/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Esti Fény 4. Berlinben

Tavalyi Derby-győztesünk ma igen erős mezőnyben állt starthoz Berlin-Hoppegarten-ben, ahol szép helytállás után a 4. helyet sikerült megszereznie. A visszamázsálás rendjének megsértése, kevesebb súllyal történő visszamázsálás miatt a pályán 4-nek helyezett lovat diszkvalifikálták, így léphetett Esti Fény az 5-ről a 4. helyre. Idei első szereplésekor nagyon magasan volt a léc, ugyanakkor mindent összevetve elégedettek lehetünk a látottakkal, hiszen Esti Fény komoly javulásról tett tanúbizonyságot, hiszen vetélytársai közül többen 90 feletti GAG-val rendelkeztek, egy ilyen mezőnyben a pénzdíjas helyezés igen is komoly siker!

Zala Csaba idomár megkeresésünkkor elégedetten nyilatkozott lova teljesítményéről, úgy véli egy kicsit eltaktikázták a versenyt, sokáig vártak, ugyanakkor nagyon hasznosnak értékeli a most begyűjtött tapasztalatokat, hiszen a ló javult, remekül futott, ráadásul már elsőre, így nagyon bizakodik, hogy a legközelebbi külföldi szerepléskor már a győzelemért csatázhatnak. Esti Fényre a remek futás után azonnal ajánlatot is tettek, egy tulajdonos 50.000 Eurót kínált érte. Az ajánlatot természetesen visszautasították, ugyanakkor ez is egy remek visszajelzés, hiszen a komoly vételi szándék a versenyt követően is arra utal, hogy a németek is látnak fantáziát Esti Fényben.

Gratulálunk az eredményhez!

A futam az alábbi videólinken visszanézhető

A részletes eredményekről az alábbi linken olvashatnak.

Esti Fény kisöccse, Enigma 1400 méteres egyenes pályás versenyben szerepelt, ő a 12. helyen ért célba. A nagy mezőnyben egy ilyen kaliberű verseny ezúttal még túl soknak bizonyult számára, ugyanakkor egy ekkora erőkifejtés is tonnákat hozhat majd a fiatal háromévesen, amelyből később még bőven profitálhat.

A részletes eredményekről az alábbi linken olvashatnak.

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS