/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Red Treasure könnyű sikere a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben

Soltész András idomítottja, Red Treasure igen könnyen verte ellenfeleit a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben, lovasának Suták Csengének még arra is bőven maradt lehetősége, hogy egy kicsit kiengedje lovát a cél előtti métereken. A szintetikus pályás ütközetben színtiszta papírforma született, a helyezéseken Dynamo (Bakos Gábor) és Miss Orchidea (Stanislav Georgiev) osztoztak.

Soltész András istállójának ezen a hétvégén összejött a duplázás is, hiszen a Báró Wenkcheim Béla Emlékversenyben Ridik-nek köszönhetően is a győztesek körében köszönthettük a mestert. Itt Vanília (Jozef Parigál) és Holiday (Gönczi Rebeka) értek dobogóra.

A zsokék közt Bakos Gábornak is sikerült a nap során két nyeréssel gazdagítania mérlegét, a Herceg Odescalchi Béla Emlékverseny Hendikepben Firsty-vel Luck Stone-t (Mocsinka Vivien) és Argosz-t (Kriskó Norbert) előzve később pedig a Gróf Nádasdy Tamás Emlékversenyben Upper Rebel-el is hazaértek. Itt Stormatic (Jozef Parigál) és a szintén játszott Georges Song (Tímár Zsuzsa) értek el érmes helyezést.

Megtört a jég a Szenttamási istállóban is, hiszen Muizenberg Rock (Paizs Gábor) igen könnyen, 5 hosszal oktatta a Gróf Csekonics Gyula Emlékverseny indulóit, mögöttük Stage Of Being (Gönczi Rebeka) nagy javulással második, Franko (Stanislav Georgiev) pedig harmadik lett.

Idei első győzelmét szerezte Gönczi Rebeka is, a napi záró futamban a Húsvéti Hendikepben. A III. osztályba sorolt hendikepben a favorizált Rakfi Victorious (ifj. Kozma István) és Kostjukov (Jakub Pavlicek) párosa pedig a dobogó második- és harmadik fokára állhatott fel.

A Gróf Hunyady József Emlékverseny Hendikepben ismét beköszönt a sorozatnyerő Nancho (Kovács Sándor), aki új istállóban is ott folytatta, ahol abbahagyta, ismét igen könnyen szó szerint elszállt a társaságtól. A hűség bajnoki címének állandó birtokosa Rebellis (Jozef Parigál) ismét remek futás után lett második, mögötte pedig nagy küzdelemben Casino Royal (Kriskó Norbert) érkezett meg a harmadik helyre.

A Nyeretlenek Versenyében a Telivér Farm Kft. újabb háromévese, a csodás küllemű Szamba szerezte meg pályafutása első győzelmét, nyergében Benkő Ádámmal, aki szintén első sikerét summázhatta a 2019-es szezonban. A helyezések sorsát Ménkű (Mocsinka Vivien) és Bomber (ifj. Kozma István) döntötték el egymás között.

Varga Áron

fotók: Antal Zsuzsanna

SHARE THIS