Tour To Paris győzött Longchamp-ban

Fantasztikus versenyzést követően Tour To Paris folytatta veretlenségi sorozatát, immáron 9/9-es mérleggel rendelkezik. A futam előtti napokban a francia fogadásszervezőnél nem bíztak a magyar lóban, vasárnap még 24/1-hez adták, viszont a mai napon már egyre többen kísérték el tikettjeiken a szimpatikus mént.

Tour To Paris versenyét kissé beárnyékolta a verseny előtti sajnálatos „baleset”, ugyanis a mellette álló versenyló megrúgta a startbokszban, melytől a négyéves mén megriadt, kitört a gépből, lovasa pedig leesett róla, így szabadon kentrézett le a cél előtti méterekig. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az incidens után gyorsan megfogták, így Tour To Paris-t csak jól bemelegített a verseny előtt. A pályaállatorvos mindent rendben talált nála, így ismételten elkezdődhetett a beállás a gépbe.

Tour To Paris utoljára foglalta el a helyét, ezt követően pedig elérkezett a start pillanata. Tour To Paris hibátlanul indult, azonnal élre állt és egy pillanatra sem engedte át pozícióját a versenytársaknak, a távoszlopnál lovasa, Gregory Benoist finoman meglovagolta, melyre a magyar ló készséggel reagált, és végül fölényes győzelmet arattak Paris-Longchamp gyepén, a Prix du Gros Caillou-ban. A bírói ítélet három hosszas különbséget állapított meg az I. osztályba sorolt versenyben, ugyanakkor még a látottnál is több volt ebben a győzelemben. Ezt a futást óriási sikerként kell elkönyvelni, hiszen az ellenfelek közt Listed- sőt Group kategóriát megjárt Black Type lovak voltak, egy ilyen mezőnyben elsőséget szerezni hatalmas eredmény.

Gratulálunk Tour To Paris!

A futam az alábbi videólinkre kattintva elérhető!

A részletes eredmények az alábbi linkre kattintva megtekinthetőek.

Varga Áron

fotó: ifj. Hammersberg Elemér

SHARE THIS