/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 16. hét

Húsvétkor sokan lettek milliomosok

A nagypénteki böjt után szombaton sokan gondolták úgy, hogy a húsvéti sonka mellé néhány Kincsem+ TUTI szelvényt is vásárolnak a lottózókban, és nekik lett igazuk. Az ünnepi futam ezúttal Enghienből jelentkezett, ahol 13 négyéves kanca várta az indítást. A rutinos játékosok ilyenkor már tudják, hogy érdemes odafigyelni, mert a minimális létszám máris jó esélyt kínál a nyeréshez, illetve az ügető valamivel kiszámíthatóbb, mint a galopp. A futamot nézve azonban a történtek némileg erre a fontos „metafizikai” tételre rácáfolni látszottak, mert nem kevesebb, mint hat ló kiesett a futam során  – nem megengedett módon vágtázásba kezdtek – így csupán heten fejezték be érvényesen a versenyt. Ezek többségében azonban tippelt lovak voltak, élükön a Jean Michel Bazire vezette Freyja Du Pont-tal, és ezzel az 5-ös szám, amire legutóbb nagyon panaszkodtunk, most végre győzelemmel jelentkezett, a erre több, mint egy hónapja nem volt példa. Ennek megfelelően több ezer nyertes szelvény született, melyek közül jópáran telitalálatot értek el, 1.662.780 forinttal gazdagítva a családi kasszát.

Az akadályversenyben nem volt könnyű érvényesülni

A hetet egy akadályverseny zárta szokás szerint Auteuilben, ahol 19-en vágtak neki a 4700 méteres távnak. A futam ráadásul egy hendikep volt, ahol a szokásosnál is kiegyenlítettebbek az esélyek, és ez meglátszott a verseny képén is csakúgy, mint a nyereményekben. Ez a körülmény azonban nem zavarta az öt éves Montgeroult-ot, aki ebben a műfajban szokatlan módon start-cél győzelmet aratott. Lovasa, Geoffrey Ré az idén már nyert Kincsem+ futamot és a francia ugróversenyekben egyébként is gyakran láthatjuk; ezentúl érdemes még jobban odafigyelni rá. Mögötte viszont hatalmas küzdelem alakult ki a további helyezésekért, még jó, hogy kéznél volt a célfotó. A 16-18-1-3-6-os befutási sorrendre egész Európában csupán egy telitalálat született, így a 150 millió forintos vasárnapi jackpot is gazdára talált.

Geoffrey Ré, ugrólovas

105 milliós nyeremény a csütörtöki Kincsem+ futamban

A hét másik nagy telitalálatos osztalékát a csütörtöki PRIX DES HAUTS-DE-SEINE hozta, ahol 18 telivér találkozott, hogy egy 2100 méteres síkversenyben eldöntsék a győzelem és a helyezések sorsát. Ahogy az várható volt, hatalmas finisben dőlt el a verseny, amikor az utolsó pillanatban a 4-es számú Muscaline robbantani tudott és Cristian Demuro-val a nyergében megszerezte az aranyérmet. Ezzel a 4-es startszám 33 nap szünet után újra az élen végzett, nem is akármilyen osztalékkal megajándékozva a telitalálatot elérő játékost, hiszen a 4-2-16-3-13-as befutási sorrend 105.200.580 Ft-os kisebb vagyont jelentett egy szerencsés fogadónak. Aki nem sorrendben találta meg ezeket a számokat a szelvényén még mindig mosolyoghatott, mivel 977.940 Ft ütötte a markát. A bónusz 4-gyel 50.280 forintot, míg a bónusz 3 találattal 15.420 forintot lehetett felvenni a pénztáraknál.

A 2-es a hét száma, a 7-es 40 napja nem tudott nyerni

A nagyhéten a 2-es számmal indult lovak domináltak, bár győzelem nem fűződik hozzájuk, de négy alkalommal is a nyerő tikett elengedhetetlen szereplői voltak. A 14-es szám viszont kétszer is az első pozícióban végzett és a 16-os is két héten belül kétszer tudott nyerni, ami nagy szó, tekintve hogy sokszor eleve kevesebb ló indul. A következő hét nagy kérdése, hogy hosszú „böjt” után vajon felkerül-e a dobogó tetejére a 7-es szám, ami valljuk be, már nagyon-nagyon időszerű lenne.

HZ

SHARE THIS