/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vélemények a Hazafi Díjról

Medyna a 2018-as Hazafi Díj győztese, nyergében Bauyrzhan Murzabayev

Ribárszki Sándor

Ana Gold február végén került hozzánk, kis vékony kanca, az étvágyával sajnos voltak problémák. Kapott egy bemelegítő futást, remélhetőleg gyepen eredményesbb lesz. Szív-lélek ló, ezért inkább spórolni próbálok vele, a kondícióját szeretném felhozni.

Zala Csaba

Fit to Fly esetében nagy kérdés, hogy a táv mennyire fog neki feküdni, mert eddig rövidebbeken próbáltuk, a tulajdonossal viszont megegyeztünk, hogy megnézzük mit tud hosszabbra. Szeretnénk megnézni, hogy az évjárattársai között hogy áll, lesz-e benne távbírás vagy sem, ugyanis származása alapján mindkét forgatókönyv elképzelhető. Az előző futás sokat hozott rajta, bízunk benne, hogy elcsíphet egy helyezést.

Lili számára a mérföld feletti távok lesznek kedvezőek, sajnos megsérült a szezon elején, ami hátráltatta a felkészülését, de szerencsére sikerült meggyógyítani. Jó lett volna, ha tud egyet futni, de erre már nem maradt lehetőség, szerintem így is érdemes lesz rá odafigyelni.

Soltész András

La Shaba viszonylag jól dolgozik, nem sikerült jól az előző versenye, remélem, hogy ezúttal sikerül korrigálnia. Jól eszik, a felkészülése során semmilyen zavaró tényező nem volt, így bizakodó vagyok vele kapcsolatban.

Stanislav Georgiev

Miss Orchidea esetében szerettem volna, hogy legyen még egy verseny a lábában, ezért futott az Erdődy-ben, de nem tetszett neki a szintetikus pálya és kicsit rövid is volt neki a táv. Azóta jól van, rendesen dolgozik, jól eszik, kicsit, most hosszabbra futhat, szerintem a gyep is feküdni fog neki remélem az első háromban végezhetünk.

Friebert Attila

Original remek zárómunkát ment kedden, a felkészülése zavartalan volt. Formáját mindig igazolja, komoly mezőnyt kapott, így szükségünk lesz egy kis szerencsére is, ennek ellenére bízom tisztes helytállásában.

Kovács István II.

Rainbow Rosie tavaly remek versennyel mutatkozott be, később azonban sines lett, így nem hoztuk ki több alkalommal. Szerencsére sikerült teljesen felgyógyulnia, tovább tudtunk dolgozni, viszont a Hazafi Díj előtt már nem maradt időnk több futásra. A kanca nagyon jól néz ki, jó fejű, jól beosztható a munkák során, de szüksége van a határozottságra, ugyanakkor a nem túl erőszakos kézre, ezért Paizs Gáborral jól kijönnek majd. Tisztában vagyunk az ellenfelek képességeivel, így egy pénzdíjas helyezéssel és egy jó átfutású versennyel már nagyon boldog lennék.

Kovács-Bakos Szilvia

Sagana szerintünk nagyon jó sansz lett. Pozsonyi futása nagyon szerencsétlenül alakult, többször bezárták, bele is kellett fogni pár alkalommal, de még így is felzárkózott a negyedik helyre. Ehhez képest munkában további javulást mutatott, nyergében Jaroslav Línek-el bízom benne, hogy a győzelemért csatázhat majd.

She’s Mine bemutatkozása jól sikerült, könnyen nyert, munkában is nagyon jól lovagolható, könnyen készíthető telivér. Sokat jött előre, gyepen talán még jobb lehet. Egy kis rutinra még szüksége lehet, ettől függetlenül jó futására számítok.

Maronka Gábor

Sea My Soul szerintem egy hosszabb távú kanca, ez lesz a felhozó versenye, jó futást, helyezést várunk tőle. A fő célunk az Alagi Díj, és a Derby. Felkészülése jól sikerült, még nincs a topján, de nem is siettettem, így is tisztes helytállására számítok.

Jozef Roszival

Sweet Anna utolsó futásával nem vagyok megelégedve, nem úgy lovagolták, ahogy azt kértem és ez nagyon meglátszott a teljesítményünkön is. Eddig úgy tartottam, hogy hosszú távú ló lesz belőle, viszont a pozsonyi szereplés alapján erről nem sikerült megbizonyosodnom, ugyanakkor egy futás alapján nem szeretném elbírálni. A verseny után fáradt volt, sokat kivett belőle ez az erőpróba, de mostanra kipihente magát és kifejezetten szépen dolgozott. A hét második felében már csak a frissen tartásra koncentráltunk, remélem, hogy a pénzes helyek valamelyikét sikerül megszereznünk.

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS