/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vélemények a Nemzeti Díjról

A 2018-as Nemzeti Díj győztese Tour To Paris, nyergében Jaroslav Línek

Fézer Róbert

Thai Rock-ot top formába sikerült hoznunk, remélem, hogy az felveszi a versenyt a legjobbakkal, de egy szép helyezéssel is nagyon elégedett lennék. Ezen a héten már nem kap igazán komoly munkát, így energiával telve versenyezhet vasárnap.

Kovács-Bakos Szilvia

Borszék első futása csalódás volt, munkái alapján döntőbe vártuk. A versenypályán mégis ideges, feszült volt, nem a feladatra figyelt. Korábban beneveztük a Nemzeti Díjba, így megpróbálkozunk vele a hétvégén. Zsokéval és blinkersszel fog futni, remélem hogy javul. Egy jó pénzes futással már elégedett lennék.

Maronka Gábor

Dante’s Peak-nek szerintem ez az esős idő nagyon fog feküdni, igencsak kedveli az ilyen talajt. Abban bízok, hogy küzdeni fog a győzelemért. Az 1600 méter a maximum távja, ezért később vissza is vesszük és 1400-1600 között fog majd szerepelni.

La Luka szerintem hosszabb távú ló, be lett nevezve, de nem itt az igazi, az első ötbe várom. Van egy jó zágrábi futás a lábában, melyet egy jó gyepmunkának tekinthetünk, vele is az Alagi Díj és a Derby lesz a hosszútávú cél.

Zala Csaba

Enigma most futott 1400 méteren egyenesre, van benne egy jó tüdőmunka. Azt gondolom, hogy ő is hosszabb távokon tud majd igazán belejönni. Szeretnénk vele gyepen futni, jó kedve van, szépen dolgozik, könnyű munkákkal készítettük erre a megmérettetésre.

Hajdi Lajos

Georges Song áprilisi futásakor kevesebbet mutatott a vártnál, ennek ellenére úgy érzem, van még benne tartalék. Most komoly ellenfelekkel versenyez, gyepen remélem még tovább javul, ez lesz az első alkalom, hogy a klasszikus felületen is próbára tesszük. Az élmezőnybe várom.

Stanislav Georgiev

Golden Sea-vel kapcsolatban sokat gondolkoztunk a menedzsmenttel, hogy fusson-e a nagydíj előtt, de végül úgy döntöttünk ez lesz az első startja 2019-ben. Mindig szívből fut, szintetikuson nem akartam vele versenyezni, mert gyepen sokkal jobban érzi magát, viszont Pozsonyba sem akartam kivinni, ezért maradtunk az eredeti elképzelésnél. Nagyon könnyű készíteni, munkában is jól dolgozik. Minden rendben ment a felkészítés során, de én is izgulok és nagyon kíváncsian várom a hétvégét, szerintem a puha pálya nagyon tetszeni fog neki.

Soltész András

Red Treasure egy korrekt versenyló, remek idegrendszerrel. Jól eszik, szépen is dolgozik, könnyű vele a munka, szerencsére eddig minden rendben ment a felkészítése során. Ebben a futamban is Suták Csengével fog indulni, hiszen remekül összeszoktak már, természetes, hogy a nagydíjban is állandó lovasa lesz a társa.

Ribárszki Sándor

Thunderstruck remek formában van, jól dolgozik hétközben ment egy galopp munkát, pénteken pedig már csak lassan dolgozik. Reméljük a legjobbakat!

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS