/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 18. hét

A hét, amikor a 6-os szám nélkül nem volt nyerő tikett

A hétfő egy 1600 méteres galopp hendikeppel kezdődött, s ahogy azt ilyenkor megszokhattuk – bár egetverő meglepetés nem történt, hiszen Mickael Barzalona győztes lovaglását csodálhattuk meg sokadszorra – igen szép osztalékok alakultak ki. A sorrendi Kincsem+ 12,5 milliót ért, a sorrend nélküli találat 179 ezret hozott a konyhára, de a Bónusz 4 és Bónusz 3 találatosok is a feltett tét sokszorosát kasszírozták.

A keddi ügetőfutamban szenzációs befutót láthattunk, ezúttal Saint Galmier pályájáról. Bár a 13-as számú fogatnak szurkolók (a diszkvalifikálás miatt) hamar elszomorodhattak, a 2-es számú versenyző (Martin Cormy, Defi De Nay sulkyjában) rajongói azonban éppen a végén örülhettek, hiszen az utolsó pillanatban kormányozta élre lovát. A 2-11-14-7-6-os befutási sorrend nagyon népszerű volt Európa-szerte, ez magyarázza a relatív alacsony, 333.420 Ft-os telitalálatos osztalékot.

Gregory Benoist ezen a héten sem maradt győzelem nélkül

Tour To Paris lovasának nagyon megy a szekér mostanában, sorra nyeri a versenyeket, és így volt ez május 1-én is. Nem törődve azzal, hogy lova, Sakura Zensen nem képvisel komolyabb esélyt, már a verseny korai szakaszában az élre lovagolta a hároméves kancát és már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből a 2100 méteres versenyben. A Kincsem+ telitalálatra járó 31 milliós nyeremény jelzi, hogy ezúttal nem teljesen jött be a papírforma.

Barzalona duplázott

Chantilly-ba már csütörtökön beköszöntött az esős évszak, de ez nem akadályozta meg a 17 lovas mezőnyt, hogy remek versenyt fussanak az 1400 méteres távon. Gregory Benoist ezúttal is korán az élre tört, és sokáig úgy tűnt ismét megszerezheti a győzelmet, ám Mickael Barzalona éppen a kellő pillanatban indította meg ellene a támadást Dhevanafushi nyergében, így a héten már másodszor nyert Kincsem+ futamot. A telitalálat ezúttal 41 milliót ért, de még nem volt vége a hétnek!

Holtverseny az ötödik helyen: kétféle telitalálatos szelvény

A szokásos péntek esti ügetőverseny a már jól megszokott Vincennes-ből jelentkezett. A 8-as számú Jerry Mom győzelméhez (hajtója Pierre Vercruysse) kétség sem férhetett, oly könnyedén ügetett a célba, ám a helyezésekért annál nagyobb volt a tülekedés. Ebben a nagy tumultusban végül a célfotó nem is tudott különbséget tenni, így az 1-es és a 11-es számú fogat egyaránt az ötödik helyen végzett. Ennek az lett az eredménye, hogy a 8-5-6-12-1 és a 8-5-6-12-11-es sorrend ugyanúgy telitalálatnak számított és két különböző osztalékot fizetett a nyerteseknek. 2 millió, illetve 1,2 millió Ft ütötte a markát annak, akinek ezek a számok szerepeltek a megfelelő sorrendben a tikettjükön.

A 6-os szám a hét sztárja

Szombaton a 4 éves Kabir fölényes győzelmét láthattuk, aki már nem először jeleskedik Kincsem+ futamban. Ráadásul a héten már másodszor tudott győzni a 6-os programszámú induló versenyző, és visszanézve a hetet, a hétfő kivételével, minden nap ott szerepelt a nyerő számsorban. Két győzelem, két harmadik és két ötödik hely főződik hozzá, amivel az utóbbi hetek legsikeresebb nyerőszámjává avanzsált!

153 millós főnyeremény zárta a hetet

A vasárnapi ügető versenyre rányomta bélyegét, hogy a 9-essel – természetesen favoritként – induló Jean Michel Bazire a verseny korai szakaszában galoppozás miatt kiesett a küzdelemből. Ugyanígy a 8, 11, 13, 14 és 16-os számú fogatok is erre a sorsra jutottak, a többiek azonban hatalmas csatában döntötték el a végeredményt. A papírforma így „felborult”, ami a hét legmagasabb osztalékát eredményezte: a 150 millió forintos Jackpottal kiegészített telitalálat 153 milliót ért a szerencsés nyertesnek!

(HZ)

Mickael Barzalona két Kincsem+ futamot is nyert a héten

SHARE THIS