/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vélemények a Batthyány-Hunyady Díjról

Mágnás a cél előtt a Batthyány-Hunyady Díjban, nyergében Zdenko Smida

Óriási versenyt futva Mágnás sikerrel tért vissza a Batthyány-Hunyady Díjban. A csodás szürke mén már megannyi versenyben bizonyította rátermettségét, nyolc startjából hat alkalommal győzedelmeskedett, sikerrel járt a Kétévesek Kritériumában, a Nemzeti Díjban, az Alagi Díjban és a Magyar St. Leger-ben is. Később sajnos komoly sérülése miatt karrierjét félbe kellett szakítani, félő volt, hogy sosem versenyezhet már, szerencsére azonban a féltő gondoskodás, és a remek szakorvosi munka után Mágnás a sikeres próbafutamát követően a Battyhány-Hunyady Díjban tért vissza. A gyógyuláshoz vezető útról és a versenyről Hajdi Lajos mestert kérdeztük.

A győztes csapat egy része: balról Kígyós János, Hajdi Lajos, Mágnás Zdenko Smidával, és Popovics Nikolett

Rendkívüli munkát végeztél/végeztetek Mágnással, már a próbafutam után bíztunk benne, hogy visszatérhettek, mindannyian szurkoltunk, hogy sikerüljön, de ilyen áttörő versenyzésre nem számítottunk. Milyennek láttad a versenyt, mesélj egy kicsit a felkészülésről is kérlek!

Az utasításnál arra kértem Zdenko Smidát, hogy ne menjen bele a „csínyekbe”, fontos, hogy zavartalan versenyt futhasson a ló. Kérésemnek megfelelően Smida így is tett, a korábbi versenyekben volt lehetősége bejárni a pálya különböző nyomvonalait, így jól átlátta a lehetőségeket, ezért a külső spúrt használta. Így ugyan többet ment, mint a többiek, viszont nem zavarták az előrehaladását, ezért hibátlanul tudtak zárkózni a befutóban. Nagyon elégedett vagyok lovasom egész napos teljesítményével, kabinet-lovaglásokat láttunk tőle a teljes versenynapon, Duce-val is fantasztikus munkát végzett.

A felkészülése során csak lassú munkákat és vadászkentréket végeztünk, nem lovagoltuk meg sosem, egy ilyen sérülés után még a szokásosnál is sokkal jobban figyelnünk kellett rá, hogy semmi probléma ne adódjon a lábaival, tulajdonképpen a próbafutam volt a zárómunkája. Hála Istennek minden rendben ment, külön szeretnék köszönetet mondani Mágnás munkalovasának, Kígyós Jánosnak a gondos, odaadó munkájáért!

Tiszteletdíjat vesz át Pécsi István ügyvezető igazgatótól Mágnás tulajdonosa, Siklósi Tamás

Tényleg bámulatosan futott és hihetetlen teret tett jóvá a külső oldalon, hiszen a teljes mezőnyt megkerülte. Azóta hogy van Mágnás? Mennyire viselte meg a verseny?

Egy ilyen ló esetében minden reggel félve megy le az ember az istállóhoz, -„csak ne legyen semmi baj”- és hasonló gondolatok járnak a fejemben, de szerencsére eddig minden a legnagyobb rendben van. Szépen tudjuk dolgozni, hasonló szisztémával készülünk a következő versenyre. Mágnás intelligens, okos ló, topon kell tartani, de komoly munkákat nem megyünk már vele. A következő versenye a Millenniumi Díj lesz.

Mágnás a Nemzeti Galopp Liga takaróban

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Mágnás tehát testvérével, Eminens-el csatázhat ismét. A két nagy rivális külső-belső tulajdonságai is rendkívül hasonlóak, sőt képességük mellett még a karrierjük is kísértetiesen hasonlít, hiszen mindketten sérülés után tértek vissza. Érdekes lesz ismét együtt látni őket május 26-án.

Varga Áron

Fotók: Feith Sándor

SHARE THIS