/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Nem indul Almond Eye az Arc de Triomphe-ban

Írta: Richard Birch. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Almond Eye (2015 pk, Lord Kanaloa – Fusaichi Pandora, Sunday Silence), a japán idomításban álló szupersztár kanca menedzsmentje úgy döntött, nem indítják lovukat a 2019. évi Prix de l’Arc de Triomphe-on. A japán Kanca Hármas Koronát (Oka Sho – Japán 1000 Guineas, Yushun Himba – Japán Kancadíj, Shuka Sho) elhódító csodaló tavaly novemberi Japan Cup győzelme után idén márciusban Meydanban, a Dubai Turfon folytatta diadalmenetét. A párizsi kirándulás lemondásának okára utal a Silk Racing istálló rendkívül udvariasan megfogalmazott nyílt levele, amelynek címzettje “Minden Almond Eye-Rajongó” volt.

A menedzsment kitér rá, hogy sok tényezőt kellett figyelembe venniük a dönts meghozatalakor, amelyek közül a legfontosabb Almond Eye fizikai állapota volt. Örömüket fejezik ki, hogy a ló élete első külföldi szereplése remekül sikerült, annak ellenére, hogy a hosszú utazást nem úgy viselte, ahogy remélték. Szintén céloznak rá, hogy a kanca eddigi négy Group-versenyét kemény talajon nyerte, és kevés a valószínűsége, hogy hasonló feltételek várnák ősszel Longchamp-ban és az európai felkészítő versenyeken. A szindikátus képviselője, Jonemoto Maszafumi így zárta sorait: Tartunk tőle, hogy Almond Eye nem tudna alkalmazkodni a környezetváltozáshoz, és ez negatívan befolyásolná további pályafutását. Végtelen sajnálattal tölt el minket, hogy csalódást okozunk, és nem tudunk megfelelni európai sporttársaink elvárásainak.

Almond Eyet másodfavorit volt a világ szinte valamennyi fogadóirodájánál az Arc de Triomphe-ra. Sea Of Class lépett a helyére. A legtöbben természetesen Enable tennék a pénzüket, már most.

SHARE THIS