/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Két mesterhármas vasárnap

Used To Be (Kovács Sándor)

Izgalmas, szép finiseket hozott a vasárnapi galopp, visszatérőink igazán kitettek magukért, Suták Csenge és Kovács Sándor is mesterhármassal zárták a napot.

Kovács Sándor már szombaton a Rivalda Hendikepben elkezdte a nyerő szériát, hiszen az ügetőn is győzött, vasárnap pedig az első futamtól kezdve tarolt. Az Eleki Díjban Used To Be-vel, a Derekegyházi Hendikepben Mac Jail-el, a Májusi Hendikepben pedig For You-val szerzett szép győzelmet. Used To Be fölényesen sétált csak a mezőny előtt, lovasának jóformán csak a stílusra kellett figyelnie, mögöttük Greenpeace és Mister Five Euros végeztek.

Mac Jail (Kovács Sándor)

Ehhez képest Mac Jail lovaglásakor már erősen meg kellett küzdeni az elsőségért és a nagyreményű For You esetében is keményen meg kellett dolgozni a lovaglópénzért, hiszen a szépséges sárga az első 400 méteren nehezen kapott lábra, így a kezdeti hátrányért a befutóban kellett „kárpótolni” a fogadókat. Kovács Sándor rendkívül okos lovaglással megvárta a kínálkozó lehetőséget és a tőle ismert határozott lovaglással segítette győzelemre For You-t. A helyezéseken Beauchamp Opal és Szerencse lovag osztozkodtak.

Az anyaság mellett is igen eredményes Suták Csenge a 4. futamtól vette a stafétát, a Székkutasi Hendikepben Pokolfajzattal lovagolt bravúros finist, és pont a célban kapták el a favoritokat, Opium Bullet-et és Power Of Angel-t.

Pokolfajzat (Suták Csenge)

Remek napon van túl az Esztergomi istálló is, ők a fent említett For You-val és Suták Csengének köszönhetően Just Mine-al is elsőséget szereztek, így az istálló duplán mehetett fotózásra. Suták Csenge nem állt meg kettőnél, ő zsebelhette be a gratulációkat a napzáró futamban is, hiszen pályafutása első mesterhármasát summázhatta – a másik nyíregyházi idomítás – Pókerarc nyergében.

For You (Kovács Sándor) és az Esztergomi istálló csapata

Idő közben a nap második futamában, az 1200 méteres Nyeretlenek Versenyében ifj. Kozma István az igencsak esedékes Love Is All-al ért át elsőként a célvonalon, pályafutása során először, így a Vénusz Istálló csapatát is a győztesek körében köszönthettük. A helyezettek közül javulás után Humbuk és Ready végeztek dobogón.

Love Is All (ifj. Kozma István)

Az V/b-s Tompaháti Hendikep mezőnyében Argosz volt a legmeggyőzőbb, komoly tempóban nemcsak ellopta a versenyt, de még távolodni is tudott a mezőnytől végül pedig egy könnyed három hosszas győzelemmel utasította maga mögé Sámánkőt és Napkeltét.

Argosz (balról, Kriskó Norbert) start-cél győzelme

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek!

Varga Áron

fotók: Antal Zsuzsanna

Bővebb képgalériánkhoz látogassanak el a Magyar Lovaregylet facebook oldalára.

Részletes eredmények az alábbi linken olvashatóak.

SHARE THIS