/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 19. hét

Öt galopp síkverseny és két ügetőfutam alkotta a múlt heti Kincsem+ programok gerincét, amelyekben az indulók száma sokszor kevesebb volt az átlagosnál. Hétfőn, csütörtökön és szombaton is csupán 13 ló vágott neki a távnak, míg pénteken és vasárnap csak 15-en vettek részt a futamban, így nem csoda, hogy ezúttal nem születtek rekord nyeremények.

Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetett volna komoly összegeket nyerni a világ legizgalmasabb lóversenyjátékában! Mindjárt ugorjunk is a szombatra, amikor Vincennesben Jerry Mom egy héttel legutóbbi győzelme után, amit szintén egy Kincsem+ futamban aratott, ismét nem talált legyőzőre. Hajtója, Pierre Vercruysse (a képen) elég régi motoros a szakmában, hiszen 1982. óta tartó karrierje során 22031 versenyben hajtott és 2015 győzelmet szerzett, amik igazán tekintélyt parancsoló számok. A futamot a bet.lovi.hu szakértője is nagyon magabiztosan megtippelte, minimum Bónusz 3-at ért el, aki ez alapján játszott, tehát zömmel a favoritok domináltak a versenyben, a sorrendi Kincsem+ nyeremény így is 4 millió 172 ezer forint volt, amire hazánkban is volt találat, mégpedig egy lottózóban feladott Tuti szelvénnyel.

Vasárnap még ennél is jobban érvényesült a papírforma, az internetes fogadóoldal tippje alapján legalább Bónusz 4 találatot lehetett elérni, de egy kis bátorsággal és persze szerencsével a sorrendi Kincsem+ találat sem volt lehetetlen feladat. Mivel a futam előtt a 4-es számú lovat lejelentették, vagyis nem vett részt a küzdelemben, így itt komoly szerepet kapott a szelvényeken található tartalék ló. Amely szelvényeken az öt alap ló között szerepelt a 4-es, ott a tartalék ló ugrott be a sorozat végére. Itt fontos megjegyezni, hogy nem a kiesett ló helyére kerül, hanem a számsorozat végét foglalja el a kiértékeléskor. Szintén nem elég hangsúlyozni, hogy amely szelvényeken nincs lejelentett ló az öt alap ló között, ott a tartalék ló nem vesz rész a játékban.

A hét első fele a galopp jegyében telt el, a legpatinásabb francia pályákra látogattunk el, Chantilly, Saint Cloud, Lyon és Maison Laffitte számtalan izgalmas lóversenyfutam helyszíne, mondhatni szentélye. A szerdai 2000 méteres síkversenyt lehetne kiemelni, mint a rendkívül kiegyenlített hendikep verseny etalonját, hiszen úgy fizetett 39 millió forintot a sorrendi Kincsem+ találat, hogy igazán nem is találunk nagyon szélső esélyt a befutó lovai között. Nem is nagyon volt ilyen az egész mezőnyben, erre mondják, hogy a 16 indulóból tíznek nyerő sansza van, az ötödik helyre pedig gyakorlatilag bárki odaszaladhat.

A péntek esti ügetőfutam sem hozott nagy meglepetést, ami jó hír volt a Kincsem+ Tuti játék hazai híveinek, hiszen több ezer nyertes örülhetett nyereménynek valamelyik nyerőosztályban. Természetesen a 9-4-1-11-12-es befutási sorrendet hajszálpontosan tartalmazó tikettek tulajdonosai ünnepelhettek a legönfeledtebb módon, mert számukra 2 millió 48 ezer forintot ért ez az esős párizsi verseny.

(HZ)

SHARE THIS