/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyarok külföldön!

Ezen a hétvégén is külföldre utazik a Cantel Racing istálló, méghozzá a németországi Kölnbe. Zala Csaba idomár és csapata ismét két lóval indul útnak, Esti Fény, nyergében Nagy Tamással a Preis des Medienhuses DuMont Rheinland, Listed kategóriás nagyversenyében ad számot tudásáról. Az istálló másik lova, Juniperus pedig Cecilia Müller-el fog versenyezni az aprentiszeknek kiírt Nachwuchsförderpreis der Mehl Mülhens-Stiftung-ban 6.500 eurós összdíjazásért.

A tavalyi év Derby-győztesének, Esti Fénynek ez már a második német versenye lesz, ezúttal korosztályával és idősebbek fut egál súly mellett. Esti Fény legutóbb egy szép 4. helyezést szerzett, bízunk benne, hogy sikerül további javulást mutatnia, melyre szüksége is lesz, hiszen remek lovakkal méri össze tudását. Az ellenfelek között jelen lesz Colomano, aki egy 70.000 euróval díjazott Group 2-es versenyben volt helyezett, korábban pedig a Grosser Hansa-Preis-ben volt második. Komoly veszélyt jelenthet Devastar is, aki legutóbb második volt Esti Fény előtt, Hoppegartenben. A május 19-én, vasárnap megrendezésre kerülő nagyverseny távja 2200 méter lesz, amely a nap 4. futamaként kerül megrendezésre. Start 15:35-kor.

A részletes kiírás az alábbi linken elérhető.

Juniperus versenyében az idei kétszeres nyerő, Landkönig, a szintén győztes Log In és a Belgiumot is megjárt Haylah lehetnek a legerősebb konkurensek. A mérföldes verseny a nap 8. futama lesz, start 17:40-kor.

A részletes kiírás az alábbi linken elérhető.

Ugyancsak vasárnap, Szlovákiába látogat Csupor Ferenc és a Tatai istálló, akik Macaron-nal és Chatelet-el próbálnak szerencsét. A nap második futamában egy 8 lovas társaságra számíthatunk, ahol a résztvevők 2000 méteren versenyeznek majd IV. osztályos besorolás mellett, ráadásul itt csakis a fiatal lovasok adnak számot tudásukról. Macaron Cserei Szabolccsal, Chatelet pedig Morvai Előddel képviseli hazánkat. Start 14:30-kor.

A részletes kiírás az alábbi linken elérhető.

Minden versenyzőnknek sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS