/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Báthory a Szenttamási Díj győztese

Komoly küzdelmek árán dőlt el a Turbó Hendikep sorsa, She’s Mine (Kovács Sándor) és Jewel Love az utolsó méterekig harcoltak, de végül előbbiben maradt több tartalék, haramadik helyre pedig a szintén esedékes Navajo zárkózott fel.

Thai Rock (Bakos Gábor) fölényes versenyzéssel az Aréna Díjban szerezte meg pályafutása első győzelmét, a szépséges sárgával korábban hosszabb távokon próbálkoztak, azonban nem érték el a kívánt hatást, most viszont úgy tűnik egy újabb sprinter kezdhet kibontakozni. Itt elmaradtak a küzdelmek, egyedül Aloiv Aivilo próbált csatába kerülni, végül meg kellett elégednie a második hellyel, míg Amoreena egy kis szerencsével a dobogó alsó fokán tudott zárni.

Osztrák kézbe került a Törökszentmiklósi Díj Puramente-nek (Sasa Glogovac) köszönhetően, aki egy remek versenyzéssel korrigálta a legutóbbi halvány szereplését. Kellemes meglepetést okozott Zoffinia, aki szintén jó versenyt futott és túlsúllyal is dobogós tudott lenni, mögéjük pedig Stormatic zárkózott fel harmadiknak.

Keszi (Paizs Gábor) duplázásával zárult az idei Nagykunsági Hendikep, így a Rege istálló ismételten a győztesek körében várhatta vissza különleges jegyeivel megáldott lovát. A helyezésekért az esedékes Rajsamatazz és Régi történet harcoltak egymással, utóbbi kellemes meglepetésre ismét erősebb oldalát mutatta.

Tarzaniya meggyőző sikerével zárult a Nyeretlenek Versenyének II. része, ahol az első négy helyezett külön záróakkordját láthatta a nagyközönség. A Noémi istálló importja végig zavartalan versenyt futhatott, lovasa Jozef Parigál ügyesen használta kancája lehetőségeit. A helyezések eldöntésére azonban még nem volt lehetőség a távoszlopnál, ezen a ponton ugyanis bármelyik ló dobogós lehetett volna. Kiemelt figyelmet érdemel az elsőre pazarul szereplő Honestly és a szintén javuló Slafrok is, hiszen végül ők csatáztak az érmes helyekért, de meggyőzően mozgott Enigma is, aki végül éppen csak lecsúszott a dobogóról.

Első idomári győzelmét aratta Farkas Levente Pancsolónak köszönhetően a Szolnoki Hendikepben. A győzelemhez persze Mocsinka Vivien ügyes lovaglása is kellett, aki idén szintén először szerzett elsőséget visszatérése óta. A helyezéseken a favorizált Red és Sivatagi Róka döntötték el egymás között, utóbbi komoly javulás után ért fel végül a harmadik helyre.

Színtiszta papírforma eredményt könyvelhettünk a 2019-es Szenttamási Díjban, Báthory fantasztikus versenyzés után igazán megérdemelt első győzelmét szerezte meg idén. Nyergében korábbi idomárja, Kovács Sándor ült, aki kedvencének köszönhetően duplázott ezzel a sikerrel. A hűséges hétéves fantasztikus statisztikája mellett közel 15 millió forintra hizlalta istállója keresetét, immáron 13. győzelmét zsebelte be. Mögötte nagy hajrában Capitaine Fregate és Blokád ért fel a dobogóra.

A favorit nélkül vágott neki az Imremajori Hendikep mezőnye, ahol Firiora végre megmutatta valós tudását a Kincsem Park közönségének. Persze a sikerhez szükség volt egy kedvező beállításra, és Stanislav Georgiev idomárlovas határozott stílusára is, amely tökélyre vitte az első hendikep szereplést. A helyezéseken Suták János kis súlyú lovainak sikerült osztozkodniuk, Bryan és Judit sorrendben.

A nap zárófutamában a Nyeretlenek I. részének résztvevői futottak 1800 méteres gyep pályás versenyben. Komoly javulás után Melyson és Summer Bilberry törtek borsot a favoritok orra alá, előbbi végig a tűzközelben versenyezve tökéletesen vitte végig akcióját Milos Milojevic-el így elsőként érték el a célvonalat, míg utóbbi komoly teret tett jóvá a befutóban, amely meghozta a megérdemelt második helyet. Landkaiser idomárlovasával végül a dobogó harmadik fokát tudta megszerezni.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

A részletes eredményekről az alábbi linken olvashatnak.

Fotógalériánkhoz pedig látogassanak el a Magyar Lovaregylet facebook oldalára.

SHARE THIS