/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Záhonyi Vanessza La Martinique szigetén lovagol

Hazánk tehetséges amatőrlovasa, Záhonyi Vanessza két versenyben is képviseli hazánkat La Martinique Szigetén, a Karib-térségben. A kis szigetet Kolombusz Kristóf fedezte fel, később pedig a franciák gyarmatosították, cukornád termesztéssel foglalkoztak. Rövid ideig a brit birodalom is igényt tartott a területre, de az erősebb francia nyomás hatására 1946. május 19-e óta hivatalosan is Franciaország tengerentúli megyéjévé vált. A lakosság afrikai származású, az anyanyelv pedig francia és kreol. A fantasztikus területen fekvő lóversenytér (Hippodrome de Martinique, Maurice Bruére-Dawson) ügető- és galoppversenyeknek is otthont ad, mindkét szakág egyaránt gyepen versenyez.

Záhonyi Vanessza tehát ezen az egzotikus pályán is megmutathatja tudását, a FEGENTRI sorozatnak köszönhetően. Első versenyében egy négyéveseknek és idősebbeknek kiírt 2100 méteres hendikepben lovagolja Lucky Harry-t 54,5 kg-os alapteher mellett, akit kedvező beállítása segíthet majd a versenyben. Ellenfelei közt találunk jobb esélyeket, mint Infinite Light (1), Asandah (2) és Smart Romance (7). Start 20:35-kor.

Versenykiírás elérhető az alábbi linken

A nap 5. futamában szintén érdekelt a nyíregyházi lovashölgy, itt Eclair du Range (1) lesz a társa az 1.900 méteres ütközetben, aki már sokkal jobb esélyekkel indul a versenyben. A 9 lovas társaságban Kadori (2), Danadona (4) és Occupation (5) lehetnek a legveszélyesebb ellenfelek. Start 21:45-kor.

Versenykiírás elérhető az alábbi linken

A versenypályáról az alábbi honlapon informálódhatnak.

Sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: Feith Sándor

SHARE THIS