Millenniumi Díj, Longines World FEGENTRI-Férfi Amatőrverseny a vasárnapi galoppon

Vizitinor nyergében Zdenko Smidával

Vasárnap is komoly kiemelt versenyekkel és több hendikepfutammal is várjuk a kedves érdeklődőket. Ezen a hétvégén a nyolc galoppfutam mellett ráadásul agárversenyt is szervezünk, így mindhárom szakág kedvelője kedvére válogathat a hétvégi repertoárból.

A vasárnapi nap My Luck próbagaloppjával kezdődik, 13:35-kor, fogadásokat pedig a 14:00-kor kezdődő Nyeretlenek Versenyétől köthetnek.

A bemelegítő verseny után máris a háromévesek távpróbája, az Ostinato Díj következik, ráadásul a fiatal reménységeknek négy „öreg lóval” is meg kell küzdeniük, köztük a tavalyi cémvédővel, Vizitinor-al is. A remek képességű szürke napra pontosan egy éve nem versenyzett, sajnálatos sérülése miatt, most pedig visszatér, hogy ismét megmutassa tudását az ifjaknak. A futamban remek beállítás mellett vehetnek részt a háromévesek, így Good Heart mellett Szamba és Kirgiz párosára is érdemes lesz figyelni.

A nap negyedik futamában a népszerű óragyártó, a Longines által támogatott FEGENTRI Championship sorozat Férfi Amatőrversenyének keretein belül 6 ország lovasai mérik össze erejüket. Külföldről érkező lovasainkról az alábbi cikkünkben olvashatnak bővebben.

A vasárnapi fő attrakció a Millenniumi Díj lesz majd, ahol 9 kiváló telivérünk feszül egymásnak a 7,5 milliós összdíjazásért. Az 1800 méteres klasszikus nagydíj minden évben az egyik legfontosabb erőpróbája a négyéves és idősebb telivéreinknek, a futam győztesének neve örökre bevésődik az egyetemes lóversenysport történelemkönyvébe. Idei mezőnyünk elsőszámú favoritja a közelmúltban visszatért Mágnás lesz, a szaklap továbbá Nancho-t, Bíborhajnalt, Gugus Des Brieres-t és Csalánt véleményezi.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS