/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 21. hét

A győzelem kulcsa sokszor lovas változás, amelyre érdemes odafigyelni

Hétfőn egy izgalmas mérföldes verseny, kedden és szerdán hatalmas osztalékok, szombaton pedig egy igazi papírforma eredmény jellemezte az elmúlt hét Kincsem+ futamait, amelyeket követően ezúttal is sok hazai játékos bőséges zsákmánnyal térhetett haza a fogadóhelyekről.

Kedden Maisons Laffitte adott otthont az aktuális Kincsem+ összecsapásnak, ami a lovak heroikus küzdelmét hozta a befutóban. Az 1200 méteres galopp síkversenyek alap jellemzője, hogy néhány méterrel a cél előtt még a mezőny fele ádáz csatát vív a jobb helyezésekért, és ez most sem volt másként. Sokáig a remek startot kifogó Belcanto (18-as számmal) galoppozott az élen hatalmas tempóban, ám az utolsó százon megtört a lendülete és jöttek a többiek Soho Startlight (15) vezetésével, aki végül meg is nyerte a versenyt. Mögötte sorozatos célfotóban dőlt el a többi helyezés sorsa. Érdemes kiemelni, hogy a nyerő ló nem kifejezetten jól szerepelt előző versenyeiben, és talán pont ezért döntött úgy a menedzsment, hogy ezúttal Mickael Barzalonát ültetik a nyeregbe, ami most nyerő stratégiának is bizonyult! Mivel az előre várt lovak közül csupán egy szerepelt a legjobb öt között, így a múlt hét legmagasabb sorrendi Kincsem+ osztaléka született, ami 58 millió forintot jelentett a szerencsés nyertesnek. A nem sorrendi Kincsem+ találat 744 ezer forintot, a Bónusz 4 találat 27 ezer, míg a Bónusz 3 találat 3720 forintot ért.

Mickael Barzalona ünnepel a célban (racingtv.com)

Szerdán az ötödik állomásával folytatódott az ötéves és idősebb francia tenyésztésű ügetőknek kiírt Grand National du Trot körverseny sorozat. A Group 3-as besorolású fordulóstartos futamban tizennyolcan mérték össze tudásukat, az életnyereményeiknek megfelelően két különböző távról indulva, tehát az első kilenc induló 2750 méterről a második kilenc pedig 25 méter térhátránnyal, 2775 méterről fordult. Március végén a most 8-as számmal indult Bachar már bizonyította, hogy komoly pályázója lehet a pontversenynek, amikor remek idővel második tudott lenni Marseille-ben, most pedig egy pillanatra sem engedte ki kezéből a vezetést és nagy stílusban nyerte a versenyt. A toronymagas favorit Chica de Joudes (15) csak harmadik, de ami igazán megdobta az osztalékokat, az a negyedik és ötödik helyen célba ért lovak váratlanul jó szereplése, ami bizony vaskos meglepetésnek számított. A verseny során az 5, 13 és 17-es lovakat galoppozás miatt diszkvalifikálták, így akinek ezek közül szerepelt valamelyik a szelvényén, az biztos nem örült, de Bónusz 4 vagy Bónusz 3 találat egy kiesett ló esetén is még elérhető. Vigyázat, a szelvényen szereplő tartalék ló ilyenkor nem lép játékba, csupán akkor, ha valamelyik induló a szelvényen található öt alap ló közül nem vesz részt a versenyben. (Lejelentésre kerül.) A sorrendi Kincsem+ ezúttal 55 milliót ért, a sorrend nélkülivel 560 ezret, a bónusz 4-gyel 8820 forintot, a bónusz 3-mal pedig 840 forintot lehetett nyerni.

Izgalomból egészen biztosan nem volt hiány a péntek esti Kincsem+ futamban, amikor a favoritként induló, és emiatt rengeteg Kincsem+ TUTI szelvényen szereplő Cap Matyss (16-ossal) rögtön a start után galoppozni kezdett, ám hajtója, Yoann Lebourgeois szerencsésen visszakormányozta ügető jármódba, ahogy ezt a lovin mondják, “letette”. Így fellélegezhettek a neki szurkolók. A pontos 16-4-12-13-5-ös befutási sorrendre 16 millió forintot fizetett a totalizatőr, de sorrend nélkül is 217 ezer forint ütötte a markát a szerencsés “tutistáknak” akik közül sokan vásárolták a szelvényüket valamely lottózóban.

Négyéves telivérek álltak starthoz a vasárnap lefutásra kerülő Kincsem+ futamban, melynek Longchamp adott otthont. A 2000 méterre kiírt síkversenyben tizenhatan mérték össze tudásukat, és a kiegyenlített mezőny bőven tartogatott lehetőségeket a gépi játékot választók számára. A látványos küzdelem nem is maradt el, hiszen tíz ló szinte egy kupacban esett át a célon, bár a 7-es számú El Magnifico (nyergében Alexis Badel) győzelméhez nem férhetett kétség. Akinek a szelvényén a 7-15-10-16-8-as számok hajszálpontosan ennek megfelelően szerepeltek, 22 millió forinttal lehetett gazdagabb, ugyanez sorrend nélkül 161 ezer forintot ért, az első négy helyezettre (Bónusz 4) 12120 Ft, míg az első három helyezettre (Bónusz 3) 2880 Ft volt a nyeremény.

Horváth Zalán

Javított az 1-es és a 11-es, gyengélkedett a 9-es

Szombaton az 1-es szám közel egy hónapos nyeretlenségi sorozata tört meg, és a 11-es is elkezdett “mozgolódni”, négy alkalommal is szerepelt a nyerő tiketteken, bár győzelemmel már több, mint öt hete adós. A 13-as egy hosszú, tíz napos teljes eltűnés után, két hete már mutatkozott, és csütörtökön egy győzelemmel koronázta meg a visszatérését. A 16-os szám, annak ellenére, hogy sokszor eleve kevesebb ló indul, így némi hátrányban van az alacsonyabb startszámokkal szemben, immár második hete stabilan hozza a formáját és egy-egy győzelem mellett két további helyezést ért el. Az utóbbi két hét sikerszáma a 9-es, két győzelem és öt helyezés után a múlt héten csak egy szerény 4. helyet tudott felmutatni.

SHARE THIS