/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mágnás a Millenniumi Díj győztese

Beszélgetés Hajdi Lajos idomárral a Millenniumi Díj után

Minden szempontból pazar versenyetek volt, csakis szuperlatívuszokban beszélhetünk Mágnás produkciójáról. Mit gondolsz a versenyről? Milyennek láttad Zdenko Smida lovaglását, most a falon helyezkedtek és könnyen lehet, hogy ez is hozzájárult a sikeretekhez.

Nagyon jól átfutott verseny volt, harmadik alkalommal lovagolta, így nem is adtam részletes utasítást, hiszen profi lovas és ismeri Mágnást. Maga döntött a taktikáról, én csak annyit kértem, hogy figyeljen oda, hogy az elejét ne engedje túlságosan megszökni, helyezkedjen közelebb. Mágnás nagyon nagy sebességgel rendelkezik, ezt pedig ismét sikerült bebizonyítania. Lépésről-lépésre közelítette meg Nancho-t, Zdenko végig kézzel lovagolta, amikor fej-fejt haladtak, hagyta újra lábra kapni, türelmes, átgondolt, profi lovaglás volt.

Tényleg fantasztikus volt, ahogy korábban említettem is, csodát vitt véghez! Hogy van Mágnás a versenyt követően?

Hála Istennek minden rendben, kicsit fáradt volt tegnap még, de ma már kezd ébredezni és ami a legfontosabb a lábai is rendben vannak. Hatalmas szíve van, nagyon ritka, hogy egy ilyen sérülés után egy ló újra bele tud adni mindent, a legtöbb esetben már sosem merik ugyanúgy terhelni a „rossz” lábukat. Ezzel szemben Mágnás teljes erővel versenyzett. Nagyon meghatódtam, a versenyt látva, nagyon hálás vagyok neki!

Tulajdonosod Siklósi Tamás is nagyon elégedett volt, rendkívül elismerően nyilatkozott a munkátokról.

Siklósi Úr nem hitte volna, hogy meg tudjuk nyerni, bízott a lóban természetesen határtalanul, de azt mondta a verseny előtt, hogy amennyiben az első háromban végzünk, ő már elégedett. Nagyon boldogok voltunk valamennyien. Ahogy ő is mondta, nehéz Mágnást készíteni, a sérülés óta óvjuk-féltjük, rendkívül óvatosan készülünk, a verseny előtti zárómunákáját Duce-val teljesítette, ami csak egy erős fogott tempó volt csupán. Emellett le a kalappal Nancho és csapata előtt, nagyon okos menedzseléssel készítette mindkét idomárja, remek lóvá érett, és hatalmasat küzdött, jó volt látni, hogy felért a legjobbakhoz!

Mit gondolsz a továbbiakról? Mikor láthatjuk újra Mágnást?

A Kincsem Díjban szeretnénk kihozni, gondolkoztunk a Kisbér Díjban is, viszont a keményebb pályán, nagy melegben már nem szeretném megfuttatni, túlerőltetni. Ezen a héten még pihen, kézen és jártatógépen sétál, következő héttől pedig a szokásos fokozatos lassú munkákkal készítjük.

Hány lovad fut a hétvégén?

Ezen a héten csak Duce fut a Villám Díjban. A futam egyik címvédője, ezúttal Kovács Sándor fogja lovagolni. Remekül készül, igyekszem frissen tartani és bízunk benne, hogy ő is folytatja a sorozatát.

További sok sikert kívánunk, szombaton találkozunk a Kincsem Parkban!

Gratulálunk a szép eredményhez!

Varga Áron

fotó: dr Kovács Gábor

SHARE THIS