/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Drexler Virginia Magdeburgban lovagol csütörtökön

Drexler Virginia és Almarózsa

A meghívásos Longines FEGENTRI World Championship Hölgyeknek kiírt sorozatának németországi fordulójában Drexler Virginia képviseli hazánkat. A 9.000 euró összdíjazású futamban IV. osztályban versenyeznek a telivérek 1500 méteren. A hároméveseknek és idősebbeknek kiírt megmérettetésben 10-en csatáznak majd.

Virginia társa a mindössze négy napja futott, friss formával rendelkező Novacovic lesz, Frank Fuhrmann idomításából. A kifejezetten szimpatikus mozgású nyolcéves legutóbb ugyan csak 7. lett, mégsem volt messze a nyerőtől (6,5 hossz). A versenyt visszanézve úgy tűnt egy picit szerencsésebb versenyben Novacovic sokkal közelebb is végezhetett volna, nem igazán tudta kihasználni az egyébként remek végsebességét, a verseny közben többször is akadályozták a pozíciószerzését. Virginia megkeresésünkkor elmondta, hogy jól ismeri a ló trénerét, akitől már két alkalommal is kapott lovaglást, így régi ismerősökként üdvözölhetik majd egymás holnap a magdeburgi jártatóban. A ló eddigi karrierjével kapcsolatban elmondta, hogy a korábbi lovasoktól kapott és látott információk alapján vélhetően várásra kell majd lovagolnia társát, az egyenesben pedig a ló remek végspeedjére támaszkodik majd. Bizalommal és izgatottan várja a holnapi megmérettetést.

Novacovic ellenfelei között a kirobbanó formában lévő Palmetto Bay-t nehéz lesz megverni, háromszoros győztesként a futam favoritja lehet, valamint a kétszeres nyerők Torqueville és Arabian Dreamer is szép reményekkel várják a startot. A 10 lovas társaságban a közeli helyezettek: Onyxa és The Tiger is jó esélyként indulnak, ugyanakkor hazánk tehetséges képviselője is bizakodhat az eredményes szereplésben, meglepheti a favoritokat. A holnapi eseményt a pálya harmadik futamaként rendezik, de mivel két hippodromon is zajlanak a német versenyek, így a hivatalos honlapon az 5. futamként aposztrofálják a FEGENTRI futamot. Start: 14:30-kor!

Sok sikert kívánunk!

A futammal kapcsolatban bővebben az alábbi linken informálódhatnak.

Varga Áron

fotó: Antal Zsuzsanna

SHARE THIS