/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Két magyar fiatal lovagol Prágában

Két fiatal „zsoképalántánk” még csak pár “napja” csöppent a galopp világába, de máris komoly nemzetközi tapasztalatszerzés előtt állnak, Morvai Előd már másodszor, míg Kelemen Zénó első alkalommal lovagolhat külföldön.

Mindkét fiatal a szombati versenynapon kapott lehetőséget, hogy Csehország egyik legpatinásabb pályáján a prágai Velká Chucle-n adjon számot tudásáról.

A 14:00-kor kezdődő versenynap 4. futamaként megrendezésre kerülő Cena Mladych Talentu, IV. kategóriás versenyében lép majd pályára először, Morvai Előd Lymet, Kelemen Zénó pedig Petingo Dancer társaként. Az 1600 méteres versenyben Dodybud és Ultima lehetnek a legjobb esélyek, lovasaink közül pedig Zénó lova Petingo Dancer lehet erősebb, hiszen Előd versenytársa Lymet még nem futott egyszer sem. Start: 15:30-kor!

Előd egyébként két futammal később a Memoriál Miloslava Nového-ban is versenyez majd, a lengyel származású Daltont hátán foglal majd helyet, aki már sokkal jobb esélynek számít. Az 1800 méteres futamban egyébként összesen 8-an vesznek majd részt 20.000 CZK összdíjazásért. Start: 17:00-kor!

A versennyel kapcsolatos bővebb információk az alábbi linken elérhetők.

Varga Áron

fotó: https://www.informuji.cz

SHARE THIS