/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Nemzetközi mezőny az Alagi Díjban!

For You itt már élen, nyergében Kovács Sándor

Komoly erőpróba előtt állnak a legjobbnak vélt háromévesek, akik a Derby előtti utolsó klasszikus erőpróbán mérik össze tudásukat. Többen elkerülik a legendákkal övezett versenyt, annak ellenére is, hogy az igen jelentős díjazás (3 millió forint) meglehetősen kecsegtető lehet. Az évjáratelső Golden Sea Pozsonyba utazik tizedmagával, míg a Hazafi Díj sztárja, Lili a Bárdosi György Emlékversenyt választja kerülőútként.

Ami az Alagi Díj mezőnyét illeti, a csapat nemzetközivé válik Václav Luka idomítottja, a Magyar tenyésztésű Államfő révén. A Csehországban álló versenyló igazán erős mezőnyökben volt látható, két Listed szereplése is volt, így eredményes szereplésére számítunk. Ugyan Államfő ízig-vérig magyar ló, hiszen itthon született, tulajdonosa Gajdos Zsolt saját kezével segítette világra, viszont eredményeit eddig külföldön szerezte és ott is áll tréningben, így jelenléte ténylegesen nemzetközivé fűszerezi majd a futamot. Izgalmas lesz látni, hogy az erős cseh és francia versenyekben látott ló mit kezd a hazai mezőnnyel.

2-es programszámmal indul a futam első számú esélyese, a háromszoros nyerő For You, mindössze egyszer futott és láthatóan az előző verseny első 400 métere nem tetszett neki annyira, mégis annyira belelendült, hogy az utolsó 100 méteren már könnyen sétálta le ellenfeleit, a látottak alapján a táv megfelelő lehet számára.

3-as számot kapott Maronka Gábor egyik idomítottja La Luka, aki a Nemzeti Díj 5. helyén zárt legutóbb, 15 hosszal a nyerő mögött, ebben a futamban a helyezettek közé várjuk.

Nagy elvárások jellemezték Landkaiser eddigi karrierjét, mindig ott harcolt a legjobbakkal, folyamatosan a dobogón végzett, de a győzelem eddig még váratott magára. Hosszabb távon még jobb lehet.

Hasonló életúttal rendelkezik az 5-ös számmal induló Mont Master aki viszont már nem nyeretlen, legutóbb 2200 méteren nagyon emlékezeteset „alakított” szép formával sikerült hazaérnie, ráadásul távbírást igazán még csak tőle láttunk igazoltan.

Vízválasztó elé érkezik Rakfi Victorious is aki eddig remek mutatókkal kezdte karrierjét, kétévesen két versenyt is nyert, majd további értékes helyezéseket gyűjtött, legutóbb Mont Master mögött 8,5 hosszra végzett, ha egy picit javulna még a favoritokra is veszélyes lehet.

Kiváló eredményei révén komolyan figyelnünk kell Thunderstruck-ra szombaton, hiszen az apró termetű szürke eddig magasan felülmúlta a várakozásokat. A Nemzetiben látottak alapján könnyedén el is orozhatná a győzelmet a favoritok elől.

A favorit egyik legnagyobb ellefele lehet a 8-asssal induló Upper Rebel, aki őrületes formába lendülve duplázni tudott ebben a szezonban. Az eddigiek alapján mérföldön nagyon megbízható volt, már csak az a kérdés, hogy a 400 méterrel hosszabb távon mire lesz képes.

Remek utolsó 400 méter jut eszünkbe, ha Sea My Soul legutóbbi versenyére gondolunk, ő volt az a kanca aki a külső íven támadta Lilit a Hazafi Díjban és csupán négy hosszal maradt el a győztestől. Az ott látottak alapján a ménekkel szemben is komoly potenciált látunk benne.

Ne felejtsék el, a hétvégi galopp program szombaton kerül megrendezésre, az Alagi Díjat a nap hetedik futamként szervezzük meg, start 17:05-kor!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor, Antal Zsuzsanna

SHARE THIS