/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyarok külföldön!

Tíz magyar telivér áll starthoz vasárnap a pozsonyi Turf Gálán.

A rangos nemzetközi seregszemlén a környező országokból nagy számban érkeznek a legjobbak, hogy a komoly pénzdíjak mellett mutassák meg tudásukat a közönség előtt. A 8 futamos versenynapon közel 110.000 eurónyi versenydíjat osztanak majd szét a legjobbak között, így nem csoda, hogy minden évben hatalmas érdeklődés övezi a versenynapot.

Hazánk legjobbjai a nap második futamában kezdik a meeting-et a Cena Arvy, Listed kategóriás 1800 méteres versenyében, 15.000 eurós összdíjazás mellett. Jelen lesz az Álmodó istálló klasszisa Crushing Power, Stanislav Georgiev kiváló kancája, Golden Sea, Kovács-Bakos Szilvia pedig Sagana-t és Enayaat viszi el Pozsonyba. Start: 14:30-kor!

A következő futamban hasonló díjazás és táv mellett az öreglovak versenyében Maronka Gábor Medyna-t indítja a rendkívül erős csapatban. Hazánk kiválóságának a több kiemelt eséllyel kell versenyeznie, többek között a Franciaországban is nyert Wireless, Montjeu Third és Ideal Approach  is favorizáltak lehetnek.

A 2000 méteres Staroháske kritériumban Soltész András indulója, Red Treasure mutatja meg rátermettségét. A 13 lovas társaságban a legjobb háromévesek versenyét láthatjuk majd 58 kg-os egál teher mellett, a magyar ló nyergében Suták Csenge lovagol majd. Start 15:40-kor!

A sprint futamban a Cena ministerva-ban hazánk bajnokáért, Morita Menantie-ért szurkolhatunk akinek többek között Vaclav Luka kiváló lova, Beau Massagot lehet majd a nagy ellenfele. A rangos nagydíj 25.000 eurós díjazásért zajlik majd. Start: 16:40-kor!

Kis pihenő után szintén nagy létszámban leszünk jelen a nap 7. futamában azaz a Vel’ká cena Slovenska-ban. 13 versenyző között három magyar ló és több régen nálunk tréningben álló telivér is együtt versenyez majd. A 3 P istálló Contesse-el, Soltész András Wasmy-val, míg Maronka Gábor Köln-el versenyez majd.

Valamennyi indulónak sok sikert kívánunk!

A részletes startlista az alábbi linken érhető el.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS