/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

For You szép sikere az Alagi Díjban

For You az Alagi Díj győztese, nyergében Kovács Sándor

Fantasztikus versenyt futva, rendkívül könnyedén, For You nyerte a 2019-es Alagi Díjat, nyergében a visszatérő championnal, Kovács Sándorral. A lassú lefolyású versenyben a teljes csapat egy bolyban galoppozott, For You már a túloldalon óvatosan felzárkózott az élen haladó lovak közelébe, a kanyarban már látszott, hogy ő jön a legfrissebben. A verseny során végig remekül sikerült helyezkedniük, Kovács Sándor tökéletes beosztás után, 300-nál indította el társát, aki szívesen újítva sétált el az ellenfelektől végül pedig egy nagyon magabiztos győzelmet szerzett, mellyel a For You továbbra is a Derby egyik nagy favoritja.

A győztes csapat, nyeregben Kovács Sándor és kisfia, Kovács Kevin

Házibefutóval zárt Kovács-Bakos Szilvia az Erzsébet Királyné Díjában, hiszen a győztes Song Little Song és a másodiknak helyezett Zoffinia is a tréner asszony kezei alatt készült. Az eredményes hétvége sztárja továbbá Kovács Sándor, aki mindkét nagydíjat sikerrel zárta erős, határozott lovaglásainak, és a tőle megszokott remekbe szabott időzítéseknek köszönhetően. Persze ne feledkezzünk meg a bronzérmes Beauchamp Opal-ról, aki nagy dicséretet érdemel, hiszen hűségesen hozta top formáját és megérdemelten végzett a dobogón.

Meglepetés győzelmet hozott az idei Bárdosi György Emlékverseny, a háromévesek nagy próbatétele, ahol Zorro (Dragan Lazarevic) ellopta a „show-t” a favoritok orra elől. Zorro-t a futam előtt kevéssé tartottuk jó esélynek, tekintettel az idei halvány formákra, most azonban szó szerint „feltámadt”, régi teljesítményét is magasan felülmúlva, start-célban verte ellenfeleit. A most látott magas forma révén Zorro a Derby egyik komoly esélyesévé nőheti ki magát! Maronka Gábor nagyon bízik lova további javulásában, amelyre jó esély van, hiszen hosszúra nyúlt sérüléséből még csak most sikerült felocsúdnia, kondícióját mostanra visszanyerte és ennek bizony jól látható eredményét is ékesen bizonyította.

A favoritok játszottak főszerepet a Kincsem Park leggyorsabb versenyében, azaz a Villám Díjban, ahol Fire For Goga (Goran Mesetovic) kiváló beállítását kihasználva, igazán szép győzelmet aratott a favorizált Duce és Power of Angel előtt. Maronka Gábor idomítottja, minden alkalommal ott van a legjobbak között, idei első versenyében egy pici hiányzott belőle, de másodjára már visszatért régi önmagához, melyet az elért eredmény is ékesen bizonyít.

Amoreena (Miladin Stanarevic) folytatva remek sorozatát ismét egy könnyed győzelmet szerzett, ezúttal a Dunakeszi Hendikep mezőnyét sikerült felülmúlnia. A helyezettek közt jelen volt Firsty és a nagyot védekező Mac Jail is, akit minimális különbséggel (rövid fej) követett Mahagóni.

Bizottság gáton is elveszítette nyeretlenségét a hétvégén, méghozzá igen könnyen, nyergében Makoviczki Ákossal. Az utolsó ugrást leszámítva Bizottság végig nagyon magabiztosan versenyzett, mint tudják a sportban szerencsére is szükség van, ugyanakkor jól látszott, hogy a régóta esedékes telivér ellenfelei felett járt, megérdemelten aratott győzelmet, míg a Babilonia és Aurora Borealis végül holtversenyben zártak mögötte.

Kiváló versenyzéssel Booxa (Nagy Tamás) hajrázta le az ellenfeleket a Culloden Hendikepben, a végig vezető Argosz (Kriskó Norbert) sokáig védekezett, de végül második-, míg Flawless Flower a harmadik helyen végzett.

Izgalmas, szoros versenyt hozott az év első csikóversenye, ahol Stanislav Georgiev két idomítottja is remekül szerepelt, Antilopa nagy küzdelemben győzött, míg a tréningtás Love Forever kevesebb, mint egy hosszal maradt le, így a 3. hely lett az övé. Külön dicséret illeti Winter Tale-t is, aki hatalmasat zárkózva, mindössze egy „rosszabb bólintásnak” köszönhetően lett ezüstérmes.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

További képekért látogassanak el a Magyar Lovaregylet Facebook oldalára.

SHARE THIS