/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Szép eredmények Pozsonyban

Tíz telivérünk versenyéért szurkolhattunk vasárnap is, hiszen a hazai lovak Pozsonyban képviselték Magyarország színeit.

Mindannyiunk nagy örömére a Cenaa Arvy-ban a magyar lovak „házi befutóját” üdvözölhettük. Az évjárat legjobbja, Golden Sea (Stanislav Georgiev) győzött, míg az Álmodó istálló klasszisa, Crushing Power szép versenyzéssel szerzett ezüstérmet. A dobogó alsó fokára Zuzana Kubovicová lova, Palmera érkezett meg, mögötte pedig egy fél hosszal lemaradva Sagana szerzett péndíjas 4. helyet. Az élen végző magyar lovaink minden szempontból tökéletes versenyt futottak, Crushing Power sokáig vezetett, a kanyar előtt Golden Sea vette át tőle a stafétát és mindketten zavartalan versenyben szerezték meg a két legjobb helyezést. Sagana viszont ezúttal is balszerencsés volt, a befutóban végig kifelé sodródott, mellyel komoly teret veszített, mindezek ellenére így is tisztesen helyt állt.

A futam videója itt megtekinthető.

A Cena Scottish Rifla 1800 méteres Listed kategórás versenyében Vaclav Luka idomítottja, a szuperklasszis Wireless vitte a prímet, szokásához híven elképesztő végspeedjét kihasználva sétált el Wagram és Cape Ducato, valamint az egész mezőny mellett. Itt induló lovunk a szintén „Álmodó-s” Medyna még a verseny elején a helyezkedés hevében belegaloppozott az előtte haladó ellenfelébe. Ilyen esetben legtöbbször a hátulról érkező jár rosszabbul, hiszen az ő lábát húzza ki az előtte haladó, így szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem történt bukás. Ettől függetlenül Medyna sokáig jól tartotta magát, viszont a verseny végére elfáradt, így az utolsó 300 méteren már nem tudott újítani.

A futam videója itt megtekinthető.

A Starohájske kritérium 2000 méteres Listed versenye nem hozott szerencsét Soltész András indulójának, Red Treasure-nek. A verseny során végig a frontban igyekezett galoppozni, ahol egészen a befutó kezdetéig tudta tartani a lépést ellenfeleivel, de végül elfáradt, folyamatosan mentek el mellette az ellenfelek, így végül csak a 7. helyet tudta megszerezni, nyergében Suták Csengével. A futam győztese Jaroslav Línek saját idomítottja Ryony, mögötte Arcturus és Shawnee’s Triumph sorrendben érkeztek meg a helyezettek.

A futam videója itt megtekinthető.

Vaclav Luka másik kiemelkedő lova Beau Massagot győzött a Cena Ministerstva podohospodárstva a rozvoja vidieka SR 1200 méteres sprintversenyében Miss Trout és Culdaff előtt, míg az itt induló Morita Menanite nem mozgott meggyőzően, elképzelhető, hogy a pálya nem tetszett neki és sajnos csak a mezőny 8. helyén zárt.

A futam videója itt megtekinthető.

Nem rólunk szólt a Vel’ká cena Slonvenska sem, ahol Vaclav Luka mester a harmadik sikerét is bezsebelte Ventaron-nak köszönhetően, mögötte Darkolva és Furious Felix szerzett érmes helyet. A magyar lovak messze elmaradtak a vártaktól, Wasmy kilencedik, Köln tizedik, Contesse pedig utolsó lett.

A futam videója itt megtekinthető.

Gratulálunk a győztesnek és a helyezetteknek!

A hivatalos eredményeket az alábbi linken olvashatják.

Varga Áron

fotó: Mészáros Patrik facebook

SHARE THIS