/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 22. hét

Ismét többen lettek milliomosok a Kincsem+ TUTI-val

Egy ügető, egy akadályverseny és öt galopp síkverseny alkotta a múlt hét Kincsem+ kínálatát, melyre a koronát a Francia Derby (Prix du Jockey Club) tette fel vasárnap délután. Összességében elmondható, hogy nem szerepeltek túl jól a favoritok, a hét Kincsem+ futam közül csupán egyszer tudott győzni a legesélyesebb ló, míg négy alkalommal még az első öt közé sem tudott bejutni. Ennek megfelelően gyakran magas osztalékok alakultak ki, illetve egy esetben a fogadókat annyira meglepte az eredmény, hogy egész Európában egyetlen telitalálatos szelvény sem akadt.

Mégpedig mindjárt a hét első napján, amikor az ötéves és idősebb telivérek részére kiírt 2000 méteres versenyben az előzetesen szélső esélynek tartott Amirvann szép hajrával leterítette a befutó mezőnyét. A nyerő ló tét szorzója 39 volt az egyhez, ami jól mutatja, mennyire nem számoltak vele a játékosok, ráadásul a favoritnak tartott 14-es számú Cafe Royal alaposan lemaradt, így végül a 15-16-12-2-17-es befutási sorrend hibátlanul egyetlen játékos szelvényén sem volt fellelhető. A szabályzat értelmében ilyenkor a legmagasabb nyerőosztályra jutó nyereményalap a sorrend nélküli Kincsem+ nyertesek között kerül szétosztásra, így ebben az osztályban szokatlanul magas, 3,6 millió forintos osztalék született. A Bónusz 4 találat 55980 forintot, míg a Bónusz 3 találat 9180 forintot ért.

A szerdai Kincsem+ futam előtti percekben az ötéves sárga kanca, Yanling inkább gyönyörű küllemével kápráztatta el a nagyérdeműt, sem mint igen vegyes statisztikájával, ám a „ki nevet a végén” játék néha a lóversenyben is tud működni. Egy őrületes finis után az előbb említett 8-as számú telivér lovasa, Antoine Hamelin örülhetett, no meg az az egyetlen szerencsés fogadó, aki a hét legmagasabb Kincsem+ osztalékát, 135 millió forintnyi nyereményt vihetett haza.

A következő napokban több Kincsem+ TUTI milliomos is született hazánkban, akik egyaránt valamely lottózóban adták fel okos gépi szelvényüket.  A csütörtöki galopp versenyben a favorit More Than This futott át elsőként a célon, de még így is 4,3 millió forint ütötte a markát a telitalálatos szelvények tulajdonosainak. A pénteki esti ügetőben nagyjából jött a papírforma, ami átlagos osztalékokat eredményezett, de vélhetően a sorrendi Kincsem+ találatot és ezzel 11 milliós nyereményt elért “tutista” fogadó így sem szomorkodott. Mint ahogy a szombaton 22,9 millió forinttal gyarapodó játékos is mostantól biztosan máshogy tekint a lóversenyre, különösen a nehéz akadályokkal tarkított és lélegzetelállítóan izgalmas galopp ugróversenyekre, mint amilyet Auteuil-ből követhettünk végig 14 induló részvételével.

Vasárnap láthattuk a kontinens egyik legrangosabb galopp versenyét, a Prix du Jockey Club-ot, amelyet 2100 méteren futnak Chantilly zöld gyepén, és melynek startjánál ezúttal 15 válogatott telivér sorakozott fel. Köztük a sorozatnyerő Persian King, akinek 2,8-as előzetes nyereményszorzója jelezte, hogy ennek a pompás szériának a folytatását várja tőle a fogadók túlnyomó többsége. Nos, ennek a kérésnek a hároméves mén csaknem eleget is tudott tenni, és meggyőző stílusban át is vette a vezetést a célegyenesben, ám az utolsó 100 méteren váratlanul ellépett mellette Sottsas (Cristian Demuro) és két lóhosszal megelőzve a favoritot megnyerte a versenyt. A 14-6-2-9-5-ös befutási sorrend ezzel együtt sem okozott őrült meglepetést, hiszen 46 db telitalálatos szelvényt rögzített a Kincsem+ játék párizsi központi szervere. Így alakult ki a 11 millió forintos főnyeremény, illetve az 54180 Ft sorrend nélküli Kincsem+ osztalék, valamint a 3840 forintos Bónusz4 és az 1320 forintot érő Bónusz 3 találat nyereménye.

A Prix du Jockey Club befutója Chantilly-ban (forrás: racingpost.com)

Horváth Zalán

Kinyerte magát a 8-as, gödörben a 13-as

Az utóbbi időben a 8-as szám remek szereplésének lehettünk tanúi, a múlt héten is duplázni tudott, ami a győzelmeket illeti. Nagy menetelésen van túl az 1-es is, és a 14-es szám is kétszer tudott szerepelni a nyerő sorozat élén. A lemaradók közül a 3-as megjelenése nagyon esedékes a nyerő tiketten, illetve a 13-as szám újbóli feltámadására számíthatunk egy kiadós szünet után.

SHARE THIS