/ by /   Hazai ügető hírek / 0 comments

Tänczer Tamás 60. győzelmét ünnepelte

A sikeres amatőrhajtó, Tänczer Tamás szombaton Sholty Geri sulkyjában megszerezte a 60., majd ugyanazon versenynapon Utódlóval a 61. győzelmét is. A versenyről és a jövőbeni terveiről beszélgettünk vele.

Mennyire tekinted mérföldkőnek ezt a sikert?
– Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy egyszer idáig eljutok. Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy egy klasszis lovat vegyek és a legnagyobbak és a legjobbak között is kipróbálhassam magam, ennek ellenére magamat továbbra is a lelkes amatőrök közé sorolom. Számomra ez a sport egy soha nem múló, örök szerelem, a lovak iránti szeretet, ez számít igazán nekem.
Ha csak tehetem, a lovaim között vagyok, illetve bárhol, ahol előkerül a téma, ragyogó szemekkel, egy kisgyerek őszinte rajongásával tudok a végtelenségig beszélni az ügetősportról és a lovakról.
De talán ezzel kellett volna kezdenem, nagyon hálás vagyok a környezetemnek azért, hogy mindenben támogatnak ezen az úton.

Milyen volt a verseny, a 60. győzelem?
– Ezt megelőzően vagy két hónapig elkerült a szerencse, egyetlen versenyt sem sikerült nyernem. Szombaton viszont úgy döntöttem, hogy ebből elég, mentálisan rákészültem és rögtön két futamot is sikerült megnyernem.

Mely lovaidnak köszönheted a legtöbbet?
– Nehéz kérdés, mivel én úgy vagyok a lovaimmal, mint a szülő a gyerekeivel: nem tudok és nem is akarok köztük választani, mindegyiknek megvan az erőssége. A régi lovaim meghatározták a pályafutásomat, ők nagyon stabil, könnyen kezelhető lovak voltak, akik révén beletanultam a sportba. Most már “bolondabb”, temperamentumosabb lovakat hajtok, akik szintén nagyon jók, ilyen például Unigena Sun. Vagy kiemelném még Utódlót, aki jelenleg a legerősebb lovam.
Aki viszont tényleg egy meghatározó ló volt az életemben, az Nelli Gull. Öt évig volt hű társam, most anyakanca és a kisfiamnak nyújt életre szóló élményt csikójával.

Mi a fő cél számodra ebben az évben?
– Egyik a Magyar Ügetőderby, eddig még nem volt derby-lovam, most kettő is van. A másik pedig a Münchenben megrendezésre kerülő Amatőr Európa-bajnokság, amit már nagyon várok. Mindkettőből szeretném kihozni a maximumot.

Milyen Derby-t vársz, ki tartasz a legjobb négyévesnek?
– Izgalmas verseny lesz, nagyon sok jó ló van, ezért bármi megtörténhet. Akár mi is a főszereplők közé tartozhatunk …

 

 

SHARE THIS