/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Suták Csenge Svédországban lovagol csütörtökön!

Suták Csenge képviseli Magyarországot a profi lovasoknak kiírt meghívásos H.H. Sheikha Faatima Bint Mubarak Ladies IFAHR Cup svéd fordulóján, csütörtök délután.

A négyéves és idősebb arab lovak a kiírás szerint 60-62 kg közötti súlyok mellett versenyeznek 2.750 méteren. A nyolclovas társaságban Csenge lova a 7-es Pentagon lesz, idén két versennyel a lábában nem minősül túl jó esélynek, viszont a magyar lovashölgy az egyik legtapasztaltabb a mezőnyben, így rutinjával még meglepetést is okozhat. Az előzetes tippek alapján a svéd hölgy Ulrika Holmquist lova, Eastway az elsőszámú favorit. A játék jelenlegi állása alapján pedig a kétszeres nyerő Toutatix, Rachael Kneller-el, valamint Maghazi, Rebecca Danz-al lehet még ott a végelszámolásnál.

A svéd pálya nagy rendezvényének fontos állomása a meghívásos verseny, így feltehetően hatalmas közönség előtt versenyeznek majd a Bint Mubarak Ladies Ifhar Cup lovasai. A futamban ráadásul kiemelkedő díjazás várható több, mint 205 ezer svéd koronát azaz közel 6,5 millió forintot osztanak szét a résztvevők között, így komoly csatára számítunk majd. Start 15:20-kor!

A hivatalos program az alábbi linken elérhető!

Sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS