/ by /   Hazai ügető hírek / 0 comments

Várhidi Róbert túl a 200. győzelmen

Várhidi Róbert a közelmúltban a pályafutása 200. győzelmét ünnepelte. Ennek kapcsán beszélgettünk a jelenről és a múltról.

Milyen volt az ominózus verseny, ahol megszerezted a 200. győzelmedet?
– Általában a legtöbb verseny nehéz, de valamiért ez könnyen sikerült, nem volt nehéz nyerni. Nagyon élveztem végig, Always Yankee BD nagyon jó ló, bíztam benne. Nem véletlenül, a csikó nagyon könnyen abszolválta ezt a versenyt. Remélem még sok közös sikerünk lesz a jövőben!

Ez volt a közelmúlt, de milyen emlékezetes sikerekre emlékszel vissza az elmúlt évekről?
– Rengeteg felejthetetlen emlékem van. Mindenképpen kiemelném Merengő nevű lovamat, akivel számos nagy versenyt és Magyar Ügetőderbyt is sikerült nyernem. Harminc évente születik egy olyan ló, mint amilyen ő volt. Fantasztikus képességekkel rendelkezett, itthon szinte minden versenyt megnyertem vele, ahol starthoz álltunk. Sőt, Franciaországban, rendkívül erős mezőnyben egy kivételesen gyors lefutású versenyben, 13.6-os időt ügetett az erős nemzetközi mezőnyben.

A másik emlékezetes lovam Carolina. Őt még teljesen kezdő koromban, amatőrként hajtottam és nagyon jó lovak között sikerült vele megnyernem a Hungária Díjat még a régi ügetőn. Életemben kétszer is megnyertem ezt a kiemelt versenyt, természetesen Merengőnek köszönhetem a másodikat.

Meg kell említenem az 1998-as Amatőr Európa-bajnokságot, ahol harmadik helyen végeztem a tizenhat indulóból. Ráadásul pechem volt, mert bár hat futamból kettőt megnyertem, az utolsó versenyben nekem jöttek, így visszaestem. Így lettem az összetett pontverseny harmadikja.

Milyen a jelenlegi istállód?
– Több ló is van az idomításomban, jelenleg hat saját lovam van. Közöttük Nemzetesúr, „Sanyi” a legmeghatározóbb, rá mindig lehet számítani. 2017-ben Ügetőszilveszterkor az idősebbik Pamkutya vele lett második! Alway Yankee BD is saját lovam, nagyon ígéretes fiatal ló.

Milyennek tartod a négyéves évjáratot? Milyen Ügetőderbyre számítasz június 29-én szombaton?
– Nagyon komoly lovak vannak a mostani négyévesek között, rendkívül jó időket ügetnek. Hatalmas javulásban vannak, a Derbyig van még idő, így nagyjából tíz indulóra tippelek, akiknek reális esélye van arra, hogy izgalmas Derbyt lássunk.

Mikor látunk legközelebb Várhidi lovat a Derbyben?
– Jó lett volna, ha idén is persze, de úgy tervezem, hogy jövőre én is ott legyek a magyar Ügetőderby startjánál. Szeretnék még egyszer Derbyben hajtani, utolsó aktív évemnek tervezem a 2020-as szezont, utána visszavonulok a versenyzéstől. Átadom a fiatalabb generációnak lehetőségeket. Sok jó versenyt nyertem az évek alatt, idén a Kincsem Parktól Hűség Díjat kaptam, ami nagyon jól esett és ami jelzi, hogy nem ma kezdtem a sportot.

 

SHARE THIS