/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Pályarekord, mesterhármas és holtverseny a vasárnapi galoppon

A nap legjelentősebb futamában a Dióspusztai Díjban Bakos Gábor már másodszor mehetett a fotózásra, ezúttal Bubi Patának köszönhetően. A folyamatos kiegyensúlyozott teljesítmény mellett Bubi Pata ezen a hétvégén egészen kirobbanó formában volt, nagyon könnyen utasította maga mögé Csalánt és Selyemkövet. Fézer Róbert és istállója tehát kétszeres győztesként zárhatta a hétvégét.

A Silver Frost Hendikep mérföldön végül mesterhármast hozott Bakos Gábornak, a magyar tenyésztésű és régen látott Amfi ezúttal már horvát színekben segítette magyar lovasunkat harmadszor is sikerre. A helyezéseket a reális esélyek, Tangra és Pókerarc sorrendben osztották el egymás között.

Új sprinterklasszisunk Thai Rock (Bakos Gábor) továbbra is szárnyal, ezúttal a Tatai Díjban biztosított minket arról, hogy a gyors versenyekben érdemes őt keresnünk a későbbiekben. Remek verseny után La Lianga teljesítményéért ismét fizettek, ő volt a legközelebb a nyerőhöz, míg Sorbonne a top súlyával ért fel a harmadik pozícióba.

A Pünkösdi Hendikep első részében Enigma futott saját versenyt, remek tempóban vezetett be a társaságnak, mellyel nem is tudott mit kezdeni a mezőny, végül pedig start cél győzelmet arattak Nagy Tamással, ráadásul pályarekordban! Az elért 2:00,9-es idővel Quelindo és Medyna idejét sikerült megdönteni. A helyezések esetében a harmadik pozícióért alakult ki küzdelem, hiszen Tarzaniya könnyen érte el a második helyet, a célfotó pedig Sambo javára döntött.

Csupor Ferenc hűséges lova Capitaine Fregate (ifj. Fejes Lajos) 65 kilóval is könnyedén realizálta esélyét a Jaross Sándor Emlékversenyben. Az utolsó 200 méteren Rebellis és Bihari Alexandra eredtek a nyerő után és végül sikerült is megközelíteniük, így remek formát futva szereztek egy nagyon szép második helyet, míg a dobogó alsó fokán Tűzgalamb végzett.

Magabiztos versenyzéssel Dharma (Paizs Gábor) könnyedén nyerte a hétvégi csikóversenyt. A teljesen újoncnak számító társaságban a favorizált Pacsirta és Speedy Sally értek el még szép eredményt, ők a dobogó felső fokaira állhattak fel.

A nap második futamában a Vénusz istálló lova His Majesty és Mészáros Zsolt sikerének örvendhettünk, akik egy nagyon meggyőző utolsó 100 métert követően megérdemelten szerezték meg az első helyet.

Duplázott Ványi Viola istállója Métának és Stanislav Georgiev-nek köszönhetően, a kis istálló nagy örömére hosszú idő után kétszer is ott lehetett a fotózáson. Kis súlyát kihasználva Bryan valamint Judit pedig a helyezéseket osztották el egymás között.

Holtversennyel zártuk a napot, az izgalmas Pünkösdi Hendikep második részében, ahol Allegro Assai (Miladin Stanarevic) és Chatelet (Piotr Krowicki) vívtak heroikus harcot melynek végén még a célfotó sem tudott különbséget tenni, így megosztott győzelmet hirdettünk, mögöttük Rajsamatazz állhatott dobogóra.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

A részletes eredmények az alábbi linken elérhetőek

Képgalériánkért látogassanak el a Magyar Lovaregylet Facebook oldalára.

SHARE THIS