/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Orosházi Díj a vasárnapi galoppon!

Egy héttel a Derby és Divat Fesztivál előtt is minden érdeklődőt szeretettel várunk a szokásos vasárnapi galopp napon, a főverseny az Orosházi Díj lesz.

A hétfutamos seregszemle a Bogárzói Hendikep-el veszi kezdetét, ahol 1200 méteren feszül egymásnak az „ötbés” társaság. A meglehetősen vegyes mezőnyben Mátrix (Dickinson Judit) tűnik esedékesnek.

A Nyeretlenek Versenyében mérföldön láthatjuk a hároméveseket és néhány idősebb lovat, közöttük szinte bárki nyerhetne, a tippszter Dubai Dusk-ra (Miladin Stanarevic) voksolt.

A szintén orosházi régióba tartozó Csorvás a harmadik futam névadója ahol 1400 méteres versenyt láthatunk, a nagy érdeklődésre való tekintettel ráadásul két részletben. Az első részben Argosz (Kriskó Norbert), Flawless Flower (Bakos Gábor) és Crime Fighter (Miladin Stanarevic) hármasának „áll a zászló”. A nap zárófutamaként megrendezésre kerülő második részben pedig Bossa Nova (Suták Csenge), Holly Boum (Bakos Gábor) és Sivatagi Róka (Szalai Mónika) trióját láttuk jó esélynek.

A Csákói Hendikepben szintén mérföldön láthatjuk a III. osztályú csapatot, közöttük Nirado (Bakos Gábor), Tiltott gyümölcs (ifj. Kozma István) és Sorbonne (Sárffy Kitti) fut esélyesként, valamint a régen látott Boisyvon-t is érdemes lehet figyelembe venni a játéknál. TÉT játékban 100.000 Ft JACKPOT várható!

Orosháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának tiszteletdíjáért fut hat telivér a napi főversenyben. A mezőnyben a mindig helyezett Night for Overdose jobb formáihoz visszatérve veszélyt jelenthetne a favoritokra, Used To Be-re (Miladin Stanarevic), La Lianga-ra (Suták Csenge) és Muizenberg Rock-ra (Paizs Gábor) is.

Remekül összeállított társaság izgalmas küzdelmére van kilátás a Geist Gáspár Emlékversenyben is. Az 1900 méteres IV. kategóriás futamban ráadásul Dr Patay Géza ezüst vádorserlege is a győztes vitrinjében csilloghat egy teljes szezonon át, így különösen nagy harcra számítunk. A Magyar Turf Almarózsát (Drexler Virginia) Good Heart-ot (Suták Csenge) és Napsugár Isabel-t (Bihari Alexandra) véleményezi.

A nap végén az agarak szerelmeseinek is igyekeztünk kedvezni, így a telivérek után a 2017-es születésű fiatal kutyák is megmutatják tudásukat a Júniusi Kölyökfutamban.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS