/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Idomári vélemények az MNV Díjáról

Bigfoot, Babilónia és Contesse hármasa a 2018-as Lovaregyleti Díjban

Zala Csaba
Bigfoot legutóbb egy kicsit csalódás volt, gyors versenyben top súllyal üldöztük a vezetőket. Régi megszokott lovasával jobb helyzete lesz. A Bábolnai Díjban látott formájával jó versenyünk lehet. Nagy termete és adottságai révén igazán itt lesz majd elemében.

Sárkányfű idén nem nagyon produkált, kisebb egészségügyi problémákkal küzdött, ennek okát sikerült feltárni, most már egy jobb szereplést várok tőle.

Survivor-ben nagyon bízom a beállítása miatt is, sokszor igazolta már, hogy jóval 2000 méter felett kezdődik a távja, valószínűleg a 2800 méter a legjobb számára, lovasa jól ismeri, a győzelmet sem tartom kizártnak.

A szerkesztőség véleménye      
Royal Gino Jaroslav Línek fantasztikus küllemű lova rendkívül meggyőzően teljesít, legutóbb a Nemzeti Díj napján a Bábolnai Díjban járt sikerrel, több mostani ellenfelét is maga mögé utasította.

Kovács-Bakos Szilvia
Selyemkő jó formával jelentkezett, a hosszabb táv kedvezhet neki, küzdelembe várjuk.

Sarkantyú nem tartozik a favoritok közé, a távváltással okozhat meglepetést tisztes helytállására számítunk.

Contesse a ringben letaposta a patkót, feszült, ideges volt, nem sikerült jól visszaütni, a startgépben is idegesen viselkedett, patkóját pedig verseny közben ismét elhagyta, lovasa végül fel is tartotta. Szakmai szemmel nézve jó döntést hozott, reméljük az ott elúszott versenyt most sikerül korrigálni, szerencsés beállítása révén akár győzhet is.

A szerkesztőség véleménye
Uccellino idén nem az igazi, legutóbb csalódást okozott, nem ért el pénzdíjas helyezést a Dióspusztai Díjban, erősebb formáival korrigálhatna.

Ribárszki Sándor
Kostjukov öreg harcos, mindig tűzközelben van, kiadja a szívét-lelkét. Úgy gondolom, hogy a távval nem lesz gond, az eddigi eredmények alapján bízunk tisztes helytállásában.

Fézer Róbert
Bubi Pata remek versenyt futott utoljára, megpróbáljuk nyújtani a távját, a versenyben látottak alapján úgy vélem van benne még fantázia. Bízunk a tisztes helytállásában.

Maronka Gábor
Köln két futása nagy csalódás volt, gyomorproblémákkal küzdött, ami a teljesítményére is rányomta a bélyegét. Megkezdtük a kezelését, meglátjuk, hogy mennyit segít neki. A távbírással nem lehet gond, ez egyfajta próba lesz, amely megmutatja, hogy a felépülése hol tart.

Szuna Szabolcs
Oxford Thespian 4. futásakor már a start után bele kellett fognia a zsokénak, mert összezártak előtte, ez a momentum pedig rányomta a bélyegét a futásra. A hosszú táv neki nagyon kedvező, jól dolgozik, nem is lesz annyira magas súlya, így reménykedem abban, hogy bele tudunk szólni ebbe a versenybe.

Csupor Ferenc
Tanganyika utolsó versenye szerencsétlenül alakult. Ennek ellenére, reméljük kiköszörüli a legutóbbi csorbát, most egy pénzes helyezésben bízunk. A ló jól van, a táv is megfelelő neki.

Varga Áron

fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS