Golden Sea a 97. Magyar Derby győztese

A győztes Golden Sea (Stanislav Georgiev)

Fantasztikus versenyzést követően sok éve nem látott történelmi kancagyőzelmet ünnepelhettünk, főszerepben a csodálatos Golden Sea-vel aki a verseny írott emlékezéseinek 12. kancagyőztese.

Fontos kiemelnünk, a munka oroszlánrészét végző Stanislav Georgiev-et is, aki a ló mindennapjait végigkísérve idomárként és lovasként is jelen van a gyönyörű sárga mindennapjainál és a „gyümölcs beérésével” pályafutása első Derby sikerét szerezte meg. Az egészen frenetikus hangulatban zajló versenynap végén elstartoló Kékszalag mezőnyét a közönség üdvrivalgással fogadta már az első körben, a befutóban pedig mindenki harsogva zengte kedvence nevét, köztük talán leghangosabban Golden Sea-t hallhattunk, hiszen ő volt a mezőny favoritja. A nem mindennapi verseny utolsó kétszáz méterében hatalmas küzdelem alakult ki a másik kedvenc For You és Golden Sea között, egy ideig úgy tűnt a mén verhetetlen, ekkor azonban Golden Sea ismét elindult és klasszisát megmutatva 1 3/4 hosszal utasította maga mögé a társaságot.

A boldogság pillanatai

A helyezéseket a szintén külön misét megérő Lili és Gönczi Rebeka -, valamint For You és Kovács Sándor párosa döntötték el egymás között, az ezüstérem a szebbik nemhez került, For You pedig bronzéremmel zárt.

Lili (Gönczi Rebeka) a kikentrén

A verseny befutási sorrendje azért is különleges, mert az eddigi írásos feljegyzéseink során mindössze két alkalommal találunk olyan Derby-t, ahol mind az első-, mind a második helyen a szebbik nem képviselői emelkedtek ki. 1947-ben Minci-Hellas -, 1973-ban pedig Anda-Mákvirág sorrendben játszották a kancák a főszerepet, tehát nem kevesebb, mint 72 éve nem történt ekkora bravúr a Magyar Derby-ben.

For You (Kovács Sándor) a parádén

A hivatalos eredmények itt olvashatóak.

fotók: dr. Kovács Gábor

további képekért látogassanak el a Magyar Lovaregylet facebook oldalára.

Varga Áron

SHARE THIS