/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 27. hét

A keddi ügető három hazai fogadó számára is 4,2 millió forintot fizetett

Akár a végletek hetének is nevezhetnénk a Kincsem+ játék szempontjából a vizsgált időszakot, hiszen míg szombaton rekord számú telitalálatos szelvény akadt a rendszerben, addig két futamban egyáltalán nem született sorrendi ötös találat.

A hét (és a hónap) első napján máris egy különleges versenynek lehettünk a szemtanúi a festői szépségű Clairlafontaine pályáról, ahol 18 telivér vágott neki egy hosszú akadályversenynek. A hatéves Beau Nora nyergében Esteban Metivier arra gondolt, hogy nem bízza a véletlenre a dolgot és amolyan bátor kerékpárversenyző módjára megszökik a mezőnytől. Ez eleinte jól is sikerült, mert egészen a futam utolsó szakaszáig a hosszak özönével vezetett, azonban a befutóegyenesben valahogy más fordulatot vett a történet. Ahogy mondani szokták, a vezető ló egyszer csak „beleállt a földbe”, gyakorlatilag teljesen elkészült az erejével, mondhatni a saját őrült tempójának az áldozata lett, így végül rászaladt a mezőny és csak a hetedikként ért célba. A futam külön érdekessége, hogy az ötödik helyen holtverseny alakult ki, így két különböző osztalék született a sorrendi és a nem sorrendi öttalálatosok esetében. A 13-11-4-14-3-as befutó 15,7 milliót, a 13-11-4-14-6-os eredmény pedig 45,8 milliót fizetett megfelelő sorrendben, míg ugyanezek bármilyen sorrendben 131 ezer, illetve 466 ezer forintot értek.

A hét azzal folytatódott, hogy kedden és szerdán is elképesztő ügetőeredmények születtek. A favoritok „betliztek” és sok magas esélyes is a diszkvalifikálás sorsára jutott, ezért olyan lovak kerülhettek reflektorfénybe, akikre nemigen számítottak a profi fogadók. Nem így az okos gépi játék, a Tuti hívei, hiszen számunkra a rendszer sokszor hozzáad kvázi outsidereket is, pont az ilyen esetekre számítva. Az eredmény nem is maradt el, hiszen ugyan sem a keddi, sem a szerdai futamban nem küldtek játékba egyetlen telitalálatos szelvényt sem, ezzel viszont a nyereményalap hozzáadódott a sorrend nélküli Kincsem+ találatosok nyereményéhez, ami ennek következtében az átlagosnál sokkal magasabb lett. A keddi 11-2-14-12-8-as eredményt tetszőleges sorrendben eltaláló három Tuti játékos is egyenként 4 203 420 forintot kasszírozott, amihez ezúton is gratulálunk!

A hét második felében már sokkal jobban lehetett építeni a favoritokra is, akik zömében teljesítették a kötelezőt ezáltal rengeteg fogadó számára boldog pillanatokat szerezve. Pénteken új helyszínről, Cabourg-ból jelentkezett a Kincsem+ futam, amelynek során Denzo Montaval (hajtója Gabriele Gelormini) biztosan nyert, másnap pedig az a Jerry Mom (Pierre Vercruysse) győzött favorithoz méltóan, akit legutóbb május 31-én is már az élen láthattunk, mint Kincsem+ futam nyerőjét. Szombaton a 3-7-2-5-12-es eredmény gyakorlatilag színtiszta papírformának számított, olyannyira, hogy a nemzetközi rendszerben 1404 db sorrendi telitalálatos szelvényt regisztráltak. Emiatt az átlagosnál lényegesen alacsonyabb, 223 eFt értékben fizetett a totalizatőr.

Vasárnap Deauville-ben zártuk a hetet egy pörgős 1600 méteres galopp futammal. A célegyenesben öldöklő küzdelem alakult ki az élen a „szürke három árnyalata” között, ahol végül a nevető negyedik, a pej színű Sandyssime győzött Alexandre Chesneau-val a nyergében. A 300 millió forintos jackpotnak köszönhetően a hét legmagasabb nyereményét könyvelhettük el, melynek során a 16-6-15-14-5-ös befutás 68 millió forint értékben fizetett a telitalálatosoknak, míg a sorrend nélküli Kincsem+ 273 840 Ft, a Bónusz 4 találat 10 500 Ft, a Bónusz 3 találat 3 660 Ft volt.

Érdekesség, hogy a 9-es szám a múlt héten szinte csak balszerencsét hozott, mivel négy alkalommal is diszkvalifikálták az aktuális versenyből, valamint az 5-ös szám április 24. óta tartó nyeretlenségi sorozata nem tudott megszakadni múlt vasárnapig.

Horváth Zalán

Szoros befutó Deauvillban
forrás: pmu.fr

A francia ügető hajtó ranglista állása

1          E. RAFFIN         136 győzelem   714 futam

2          Y. LEBOURGEOIS           104      549

3          J. BAZIRE          89        286

4          F. NIVARD        80        583

5          M. ABRIVARD   75        644

6          D. THOMAIN    65        551

7          A. WIELS          61        269

8          F. LAGADEUC    58        409

9          A. ABRIVARD    55        434

10        G. GELORMINI  51        502

SHARE THIS