/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Hat magyar ló a Szlovák Derby keretprogramjában!

Ismét több magyar lovunk látogat külföldre, ezúttal a pozsonyi pálya legfontosabb versenynapján a Szlovák Derby napon láthatjuk majd a résztvevőket.
A magyar indulók a keretprogram részeként több versenyben is szerepelnek, a Cena Muscatita – II. kategóriás csikóversenyében, két hazai idomított versenyez majd. Az 1200 méteres ütközetben kilencen várják majd a nemzetközi verseny startját, legtöbben közülük abszolút újoncnak számítanak. A külföldi lovak közt Opasan és Renata rendelkezik már tapasztalattal, mindketten dobogós helyekkel debütáltak, ugyanakkor a magyar páros Centa (Tomás Lukásek) és Vain Hope (Stanislav Georgiev) akár egymás közt is eldönthetik a verseny sorsát. Stanislav Georgiev gondozottja, Vain Hope győzelemmel mutatkozott be itt néhány hete, míg Maronka Gábor idomítottja, Centa egy igen meggyőző szerepléssel Milánóban lett közeli ötödik, ennek okán komoly javulására számíthatunk vasárnap. Start 14:40-kor!

Hazai üdvöskéink között a reményteljes Thai Rock (Bakos Gábor) a hétvégi srintben próbál szerencsét, ő a 7.000 euróval díjazott 27. Cena Mysa-ban áll majd starthoz 1000 méteren, lovasa Bakos Gábor lesz. Az esélyesek között Mr Right és Miss Trout jelenthetik a legnagyobb veszélyt a magyar versenyzőre. Start 15:20-kor!

Érdekeltek vagyunk továbbá a nap 3. futamában azaz a Cena Pat’s Music I. kategóriás 2000 méteres versenyében, ahol Bubi Pata (Bakos Gábor), Rose Fire (Piotr Krowicki) és Song Little Song (Stanislav Georgiev) triója színesíti a nemzetközi mezőnyt. A szlovák lovak között Fistera és Sasa is komolyan veszélyeztethetik a magyar különítményt, hiszen mindketten győztes formákkal készülve érkeznek a vasárnapi ütközetbe. Start 17:20-kor!

Minden versenyzőnek sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS