/ by /   Friss hírek, Uncategorized @hu / 0 comments

Kincsem+ krónika, 28. hét

Nyolc újabb „lovi milliomost” avattunk a múlt héten

Kezdjük mindjárt a vasárnappal, amikor négy hazai Kincsem+ Tuti játékos is milliós nyereményt ért el. Késő délután startolt egy izgalmasnak ígérkező 2000 méteres síkverseny Longchampból. A várakozásokat fokozta, hogy egy hendikep futamban kis túlzással élve, szinte bármi megtörténhet, másrészt a fogadásszervező által felajánlott 300 millió forint értékű extra jackpot is rátett egy lapáttal a játékkedvre. Ebben nem is volt hiány, hiszen a teljes nemzetközi fogadási rendszerben 1,8 milliárd forintnyi összegben kötöttek fogadásokat erre a futamra, azon belül is csak a Kincsem+ játékra. Ahogy az várható is volt, szinte megjósolhatatlan befutási sorrend alakult ki, amely nem csak, hogy nélkülözte a favorit lovat, aki végül csak 11-dik lett, de három 35-40-szeres oddsz mellet induló telivér is odakeveredett az első ötbe, ami alaposan megrostálta a nyertes tikettek számát. A teljes hálózatban csupán egy telitalálatos játék született, aminek bőven 100 millió fölött volt a honoráriuma, azonban a nem sorrendi Kincsem+ találatosok is „bingót” kiálthattak (és négy ilyen tutista is volt idehaza), hiszen akinek a 13-3-2-6-8-as lovak szerepeltek bármilyen sorrendben a szelvényén, az elért 2 183 280 Ft-os nyereménnyel máris beléphetett a lovi milliomosok táborába.

Péntek este Cabourgból, ebből a hangulatos, a La Manche csatorna partján fekvő normandiai kis üdülővárosból jelentkezett az aktuális Kincsem+ futam. Az itteni lóversenypálya egész július és augusztus folyamán, kedden és pénteken esténként ügető lóversenyfutamokkal, gasztronómiai különlegességekkel és koncertekkel szórakoztatja az itt pihenő nagyjából 40-50 ezer fős nyaraló közönséget, akik szívesen választják ezt a hagyományos és polgári szórakozást.  A 16 fogatból álló mezőny egy ún. térhátrányos futamban (lásd keretes írásunkat) találkozott, melyek startjánál az első 8 ló 25 méter előnyt kapott a második 8 lótól. A fordulóstart csak többszöri sikertelen kísérlet után lett érvényes, de még így sem láthattunk tökéletes indítást, amely sajnos az ügetőversenyekben néha benne van a pakliban. Ezt követően azonban rendkívül változatos és izgalmas versenyben dőlt el az első öt helyezés sorsa. Copain du Cedre (D. Tomain) egy elsöprő hajrával biztosította be győzelmét, majd két esélyes ló következett, közte a favorit Carioca de Lou (Leo Abrivard), a negyedik helyre viszont az 51-szeres kurzus mellett startoló Be Good (F. Desmigneux) szaladt fel, ezzel elrontva a papírjátékosok tikettjeit. Emiatt a 4-1-15-10-13-as sorrend csupán egy játékosnak szerepelt tökéletesen a szelvényén, neki 118 millió forint értékben fizetett a nemzetközi totalizatőr, de ami jó hír, hogy négy honfitársunknak is ott voltak ezek a számok a Kincsem+ Tuti szelvényükön, bár nem korrekt sorrendben, így az 1 121 040 Ft-os nyereményük valószínűleg kárpótolta őket ezért a kis bosszúságért.

A szombati ügető ennek pont az ellenkezőjét hozta a lovi játékosoknak, hiszen annyi telitalálatos szelvény született, hogy azzal „Dunát lehetett rekeszteni”. Történetesen csak 13 fogat indult a versenyben, azok közül is ketten extra favoritok voltak és 4-5 további ló küzdelmére lehetett számítani a befutóban. Az első három helyezettet (2-4-6) a hazai internetes lóversenyfogadási portál, a bet.lovi.hu is hajszálpontosan megtippelte, és a negyedik-ötödik helyen is tökéletesen érvényesült a papírforma. Sejthető volt, hogy sok telitalálatos szelvény lesz a rendszerben, de hogy új rekord lesz, erre nem számítottunk. Összesen 9680 db tökéletes játékot talált a számítógép, így alakult ki a 48 120 Ft-os osztalék.

Horváth Zalán

Esti ügetőverseny Cabourgban
forrás: turfomania.fr

Mi az a térhátrányos ügetőfutam?

Amint például a péntek esti cabourgi ügető versenyben is láthattuk, a mezőny egyik része 25 méterrel hátrébb indult, mint a többiek. Ennek oka a versenykiírásban keresendő. A példánál maradva, a Prix du Sap futamban a versenyszervező (Le Trot) rendelkezései szerint olyan 7-8 éves ügetők indulhattak, amelyek életnyereménye nem haladta meg a 187 000 EUR-t. Az alaptáv 2750 méter, viszont a 97 000 EUR feletti életnyereménnyel rendelkező lovak 25 méter hátrányból indulhattak, ezzel esélyt adva a gyengébb képességű lovaknak. Ez a megoldás biztosítja, hogy kiegyenlítettebb és a fogadók számára is érdekesebb futamokat láthasson a közönség. A komolyabb díjazású és kiemelt versenyekben azonban a „győzzön a jobbik elv” érvényesül, tehát minden résztvevő azonos távot tesz meg a futam során.

SHARE THIS