/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Bezár 700 William Hill fogadóiroda

Írta: Bill Barber, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

A William Hill fogadóiroda hálózat hétszáz kirendeltségét készül bezárni azt a törvénymódosítást követően, amely 100 fontról 2 fontra szállította le az üzletekben elhelyezett játékgépek maximum tétjét. 4500 alkalmazotta érint a döntés, amely az év végén lép életbe.
Az brit és ír fogadóirodák egyenként évi 30 ezer fontot fizettek a versenyek közvetítésének jogaiért, ez összességében 21 millió fontos kiesést eredményez a jogtulajdonosoknak, köztük számos lóversenypályának.

A bukméker cég az alábbi sajtóközleményt adta ki: A William Hill egyeztetésbe kezdett 700 iroda vezetőivel a hamarosan sorra kerülő bezárásokról. Ez a 2019. április 1-én életbe lépett új szerencsejáték törvény rovására írható. Vállalatunk azóta komoly bevételektől esett el, de ez nem meglepő, számítani lehetett rá a tavaly májusi bejelentés óta. 4500 alkalmazottunktól leszünk kénytelenek megválni az év végén.

A William Hill-hálózat 2277 irodával rendelkezik. A dolgozók érdekeit képviselő szakszervezet vezetője, Tom Blenkinsop brutálisnak nevezte az intézkedést. – Példa nélküli esettel állunk szemben. A leépítési folyamat során végig a munkavállalók érdekeit fogjuk képviselni, és szakértőkkel fogjuk megvizsgáltatni, hogy valóban a szükséges mértékű munkaerő csökkentés történjen meg. A kormány segítségére is számítunk, hiszen az ő döntésük értelmében került sor a törvénymódosításra. Nem bújhatnak ki a felelősség alól. A fogadóirodák fontos szereplői voltak a helyi munkaerő piacoknak, nem egy alkalmazott évtizedek óta dolgozott a cégnél. A dolgozók nem érdemlik meg, hogy a kormány szerencsejátékkal kapcsolatos új politikája befolyásolja a jövőjüket.

A GVC Holdings, a Ladbrokes Coral anyavállalata 1000 fogadóiroda bezárását fontolgatja, a Betfrednél 500-ról beszélnek. A brit lóversenyzés ezáltal évi 40-60 millió fontot veszít az elmaradt média bevételek miatt. Ez pénzdíj csökkenésekhez vezet, amely miatt az év elején már történt bojkott a kisebb, vidéki pályákon. A trénerek nem adtak indulót a versenyekbe a tervezett pénzdíj csökkentések miatt, a helyzetet ideig-óráig tartó kompromisszummal tudták csak megoldani.

SHARE THIS