/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Közel 100 telivér, sík-, gát-, és agárversenyek vasárnap!

Az MNV Díjának mezőnye

Vasárnap ismét 9 izgalmas galopp futammal várjuk a hozzánk kilátogató közönséget, a szokásos síkversenyek mellett pedig gát- és agárversenyt is láthatunk, nézzük mire is számíthatunk:

A szokásoknak megfelelően az első verseny gáton kerül megrendezésre, a hétlovas társaságban a gáton bemutatkozó Stanford teljesítményét várjuk nagy kíváncsisággal, hiszen eddigi síkversenyei alapján komolyan számolnunk kell vele az új feladat ellenére. Szintén új feladatot kap Bryan és Szarkazmus is kettejük közül utóbbi a Turf második véleményezettje. Szintén nagy reményekkel indulhat Double Girl is, aki több francia verseny után másodszor próbál szerencsét nálunk.

A nap során természetesen a nyeretlenek is lehetőséghez jutnak, ők vegyes korosztályban 1400 méteren állnak majd starthoz a nap második futamában. A népes társaság ezúttal 13 lovat számlál, tehát a szintetikus pályán megengedett maximális mezőny várható, izgalmas sportélménnyel és várhatóan kiváló osztalékokkal. Véleményünk szerint a régen látott Amorózó játszhat majd főszerepet, mellette Last Stride és Gamine Jag formái alapján mindketten döntőbe várhatóak.

A szünet után mindig esedékes Tízek Társasága Hendikep szintén „teltházas” csapatot verbuvált össze, ahol a Derby-ben látott Tizedes lehet majd a játékosok elsőszámú favoritja. A hosszúra próbált Summer Bilberry legutóbb közel végzett, ennek alapján most is hasonlóan jó szereplést várunk tőle, a győztes formával jelentkező Dubai Dusk pedig egy osztállyal feljebb is eredményes lehet. Ebben a mezőnyben is érdemes a csapat többi részét is figyelni, a jó eredményekkel rendelkező Silent Water, a mindig formát futó Qlináris és Macaron is várományosa lehet a futamnak.

A kis képességű lovak az V. osztályba sorolt Pest Napló Hendikepben versenyeznek szám szerint 12-en, United-Riadó és Holiday sorrend volt az első gondolatunk, ugyanakkor a stabilitás mintapéldánya Flawless Flower, Overdose lánya Rising Rose és a „mezítlábas” Rubikon is megviccelheti a társaságot.

Igazi „tiszta lapként” induló újoncokat láthatunk a Kezdő Lovak Versenyében, mellyel Herceg Festetics Taszilóra emlékezik a szervező. Az újoncok közt sok régi kedvencünk első utódainak debütálását is megfigyelhetjük, színre lép Makaam utóda Valyriai Acél, Garabonciás lánya Rubidium és persze több remek import is. Ebben a csapatban érdemes lesz a pályán meghoznia végső döntést, hiszen sokat elárulhat a kétévesek külleme és fegyelmezettsége is az aktuális felkészültségről. A Magyar Turf az idomárok megkérdezése után Perpericon – Arktisz és Valyriai Acél sorrendre számít.

Kiváló idomárunkra Papp István II-re emlékezünk a nap hatodik futamban, ahol 1400 méteren ad majd számot tudásáról a csapat I. osztályban. A kis mezőny ellenére igazi csemegének számít ez a futam is, a bővebb „mustrálás” után is szinte bármilyen forgatókönyv elképzelhető. Sokak a top súly ellenére is „elkísérik” majd tikettjeiken Morgenstern-t aki legutóbb elsőséget szerezett, a Magyar Turf Mister Five Euros-ban bízik remek beállítása miatt, Tűzgalamb pedig a stabilitása miatt lehet most is játék. Az indulók közt Muizenberg Rock és Juniperus is kiváló eredményekkel rendelkezik, így ők is szerephez juthatnak vasárnap.

I. kategóriás napi főversenyünk, a Bérczy Károly Emlékverseny 17:00-kor startol majd el, az itt futó versenylovak között 1.300.000 forintot oszt majd szét a szervező. A mindössze ötlovas mezőny mellett természetesen 100.000 forintos TÉT Jackpot-al is kalkulálhatnak a játékos kedvűek, izgalomban itt sem lesz hiány, hiszen a társaság meglehetősen kiegyenlített.

Az „ötbés” lovak 1900 méteres megmérettetésének névadója az 1857-1919-ig íródó és kéthetente megjelenő Vadász és Versenylap Hendikep szintén maximális létszámmal várja szintetikus pályán a versenyzőket. Most sem lesz egyszerű dolga a fogadóknak, a Magyar Turf Red-Judit-Éjfél hármasát véleményezi az élre, ugyanakkor a gátról visszatérő Vanília, az apránként javuló Álomfejtő és a top súlyos Ménkű is beleszólhat a küzdelembe.

A síkversenyek közt két agárfutam is fokozza majd az izgalmakat, 17:50-kor a Token Prince Díj-, 18:30-tól Pedig a Sugar Baby Díj tiszteletdíjaiért futnak a szereplők.

A galoppnap zárófutamában a Kisfaludy Társaság Hendikep-ben 12 sprinterünk versenyez majd gyep pályán, a Royal Horse takarmány tiszteletdíjaiért. A III. osztályú csörtében She’s Mine 67,5 kilós terhével is jó esélynek számít 3/2-es mérlegével. Mellette Rainbow Rosie is érdekes lehet, hiszen folyamatosan javul. A tipszterek szerint Fit to Fly, She’s Mine és Bírónő hármasa dönthetnek a helyezések sorsáról.

A Magyar Turf a helyszínen megvásárolható, melyben részletes esélyelemzéseinket is megtalálják.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS