/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 29. hét

A szombati ügető futam 16,9 millió forintot fizetett egy hazai fogadónak

Az elmúlt héten négy galopp és három ügetőfutam alkotta a Kincsem+ játék kínálatát, melyek során összességében a favoritok remekül szerepeltek, de ez egyáltalán nem jelentette azt, hogy nem lehetett nagyon sok pénzt keresni egy-egy jó ütemben játékba küldött szelvénnyel.

Hétfőn, kedden és csütörtökön a fénykorát III. Napoleon idején élő, de még ma is méltán világhírű fürdőváros, Vichy adott otthont a Kincsem+ futamoknak. Kedden Badia (M. Forest) favoritként vágott neki a 3000 méteres távnak, ami már kimondottan hosszúnak számít a galopp síkversenyek tekintetében. A győzelmet végül nagy küzdelemben meg is tudta szerezni, bár a 4-es számú Culmination (A. Hamelin) kis híján bombameglepetést okozva majdnem lefiniselte, ám ez sem okozott nagyobb izgalmakat annak a tucatnyi hazai “tutistának”, akik sorred nélkül eltalálva a 14-4-9-3-12-es befutási sorrendet 192 720 Ft-ot kasszíroztak a 600 Ft-os szelvényükkel.

A szerdai ügető szintén említésre érdemes, mint az olyan verseny mintapéldánya, amikor a toronymagas favoritnak szinte semmit nem kell csinálnia, csupán hiba nélkül végig ügetnie az egész távot a mezőny élén. A társaság összetétele folyamatosan változott a sorozatban már hatodik győzelmére készülő Crack Money (Cedric Terry) mögött, de valahogy sokan “elhullottak” a nagy harcban – galoppozás miatt a diszkvalifikálás sorsára jutottak – így gyakorlatilag komoly kihívó nélkül szinte besétált a célba a hétéves ügető, aki ezzel az idei év egyik legnagyobb sorozatnyerőjévé lépett elő. Crack Money az idén 10 futásból 8 győzelmet szerzett, s ez komoly javulást jelez, kíváncsian várjuk, vajon a legjobbak közé feljutva mire lesz képes? Itt érdemes megemlíteni, hogy a lovak részletes adatai és statisztikái iránt érdeklődő játékosok bőséges és áttekinthető információt találnak a lovifogadas.hu illetve a bet.lovi.hu oldalakon. Ez utóbbin nem mellesleg, akár közvetlenül meg is tehetjük téteinket.

Péntek este, ahogy az nyáron dukál, Cabourgból jelentkezett a szokásos ügetőverseny, amelynek annyiban még irodalmi vonatkozása is volt, hogy Dostoievski (D. Locqueneux) bőségesen élvezve a fogadók bizalmát, kasszafavoritként indult. Népes rajongótáborának szerencsére nem is okozott csalódást, és okos versenyzéssel behúzta ezt a versenyt. Az 5-16-3-1-2-es eredményt hajszálpontosan eltalálók nyereménye 10 590 300 Ft volt, míg a sorrend nélküli ötös találat 105 300 Ft-ot ért.

A szombati Kincsem+ futam több szempontból is emlékezetes marad, először is sport szakmai oldalról mondhatjuk el, hogy különleges eseménynek lehettünk szemtanúi. Aron the Baron sulkyjában Eric Raffain valami szenzációs módon “vette ki” a lovat a belső pályáról, hogy az utolsó kétszázon sorsdöntő támadást tudjon indítani. A fent említett internetes oldalakon található eredményközlés rovatban érdemes visszanézni a futamot, mert tényleg élményszámba megy a hajtó merész megoldása, amit végül siker koronázott. Ez az ügetőfutam azonban egy hazai Kincsem+ Tuti fogadó számára egészen más miatt bír jelentőséggel, hiszen a 9-2-8-11-14-es befutási sorrend pontosan így szerepelt a szelvényén. Nyereménye 16 951 320 Ft, amivel bekerült a Top5 hazai Kincsem+ nyertes exkluzív csoportjába! Maga az eredmény a hét legnépszerűbb sorrendje volt egyébként is,  miután több, mint 1600 Kincsem+ Tuti nyerő szelvény akadt a rendszerben. A sorrend mélkül öt találatosok 215 880 Ft-ot értek, a Bónusz 4 találatra 3 180 Ft, míg a Bónusz 3-ra 1 080 Ft volt az osztalék.

Vasárnap jött a 150 millió Ft jacpottal megspékelt mérföldes galopp futam Deauville-ből, és már nem is csodálkozunk azon, hogy ilyenkor szinte egy kupacban versenyez végig az egész csapat.  Az utolsó pillanatban The Chosen One (Christian Demuro) betette az orrát a célvonalra, így megelőzve a favorit Arise-t (M. Barzalona). A harmadik J’Aurais Du (T. Bachelot) még várható volt, de Lovely Miss (E. Hardouin) és Improvising (T. Piccone) már 30-szoros oddsz mellet induló outsidereknek számítottak,  ami alaposan megdobta a telitalálatos osztalékot. A teljes nemzetközi fogadóhálózatban 7,5 pontos találat született, nyereményük egyenként 48,5 millió Ft, míg a sorrend nélküli Kincsem+ találat 357 960 Ft-ot ért. A Bónusz 4-re 15 780 Ft-ot, a Bónusz 3-ra 2 400 Ft-ot fizetett a totalizatőr.

A forró nyári napokon folytatódik a Kincsem+ játék továbbra is naponta milliós nyereményekkel, tehát érdemes a lovira odafigyelni.

Horváth Zalán

A sorozatnyerő Crack Money az idei év nagy felfedezettje
(forrás: pmu.fr)

Francia ügető hajtó ranglista állása 2019.07.22-én

1 E. RAFFIN 158 győzelem, 783 futam
2 Y. LEBOURGEOIS 113, 597
3 J.M. BAZIRE 93, 298
4 F. NIVARD 86, 631
5 M. ABRIVARD 83, 699
6 D. THOMAIN 72, 599
7 F. LAGADEUC 64, 453
7 A. WIELS 64, 307
9 A. ABRIVARD 60, 467
10 J.P. MONCLIN 57, 487

SHARE THIS