/ by /   A nap híre / 0 comments

130 milliós célzott versenydíjkeret emelést jelentett be a  Kincsem Nemzeti Kft.

Július 29-én hétfőn a Kincsem Nemzeti Kft. lóverseny egyeztető fórumot hívott össze, amelynek keretében két fontos bejelentést is tett a versenyszervező. Az összejövetelt Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg, és köszöntötte a jelenlévőket, akik a hazai lóversenysport szakmai képviseletében – futtatók, tenyésztők, idomárok, hajtók, lovasok, Lóversenyzést Felügyelő Bizottság – vettek részt az eseményen, de képviseltette magát a lóversenycégek tulajdonosa az MNV Zrt., valamint jelen volt a nemzeti vagyonért felelős minisztérium és a Szerencsejáték Zrt. képviselője is.

A lóversenyszervező társaság ügyvezetője, Pécsi István ismertette azt a lóverseny életpálya modellt, amelynek első lépéseként, az idei szezonra vonatkozóan 130 millió forinttal megemelésre kerül a versenydíj keret. A keretemelés kimondottan a szakmai szereplők munkáját segíti, az istállókban folyó munka jobb feltételeit célozza, ami a minőségi lóversenyzés alapja és a sportág minden szereplőjének érdeke a tenyésztőtől, a futtatókon át, egészen a verseny és fogadásszervezőig. A teljes keretösszeg egyenlő arányban oszlik meg a galopp és ügető szakágban, azon belül is 50% az idomárok, 25% a lovasok/hajtók és 25%  a lovászok, lóápolók részére kerül kiírásra, ami a  nagyobb anyagi megbecsülést, ennek köszönhetően a színvonalas munkát és a szakmában maradást hivatott elősegíteni. Ezzel az intézkedéssel a versenyszervező – a versenyeredményhez kötötten, teljesítményösztönző módon – több, mint a duplájára emeli a lóversenyzés szakmai feladatait végző személyzet pénzügyi juttatásait.

A második bejelentés keretében az ügyvezetés a szakmai együttműködés erősítésének és a lóversenyzésben érdekeltek közötti kommunikáció javítása érdekében javaslatot tett egy negyedévente ülésező galopp és ügető szakmai munkacsoport felállítására. A munkacsoportok megalakítása és a szervezeti és működési szabályok kialakítása augusztus végéig megkezdődik.

SHARE THIS